Reklama

Reklama

Kid

Trailer 1

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (328)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Oddělit od sebe Chaplinova Kida - položku z učebnice a Chaplinova Kida - celovečerní film, to může být problém. Na druhou stranu kdo se kdy nedojmul nad herectvím malého Jackieho Coogana a půvabné Edny Purviance? Tak či onak, s Chaplinovou hudbou je možné se ke Kidovi vracet a nemít pocit znásilněné divácké svobody. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

No páni! Snímek starý 93 let a stále dokáže diváka zaujmout! Charlie Chaplin napsal a natočil krásně citlivý, dojemný, ale i komický film, který rychle utíká, nenudí a od samého začátku baví. Samozřejmě humor není takový, abyste se váleli smíchy, avšak vykouzlí vám úsměv na tváři, pasáž ohledně sirotčince dokáže dojmout a nezapomenutelná je určitě také pasáž v noclehárně a se zasklíváním oken. Herecké výkony jsou poplatné éře němého filmu, avšak je nutné hodnotit je kladně, neboť všechny grimasy Chaplina, ale i výkon malého Jacka Coogana, je víc než obdivuhodný. Divácké ucho potěší hudba, jež doplňuje scény. Nu, je vidět, jak kouzelný film se dá natočit i beze slov, všemožných efektů a pouze s několika málo titulky. 5*. Chybička: Během rvačky před Chaplinovým domem je pěstí zasažen policista. Spadne na zem a nehybně leží po celou dobu bitky. V každém záběru kamery je však v jiné poloze. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

[původní verze] Nejlepší létající pes v dějinách filmu! Jinak s Chaplinem kamarádi asi nebudeme. Ta jeho postava mi připadá šíleně creepy, k čemuž pomáhá asi i povědomí o komikově osobním životě. Nicméně dát do jeho okolí malé dítě mi nějak z přirozenosti přijde jako holý nerozum. Většina plebsu, kdyby měla k dispozici stroj času, tak ho využije, aby varovala své staré já, zabila Hitlera nebo podobný klišé. Kdo má ale skutečné srdce, tak ten by se přenesl na natáčení Kida a zabránil tomu, aby se Chaplin ocitl na stejném place s Litou Grey. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, ze je tu napisane 68 minut, videl som 50 minutovu verziu, ale snad som ovela neprisiel, pretoze opät som sa nasmial, ako aj pri predchadzajucich Chaplinovych filmoch a aj tento ma opät dostal. Chvilami smutny, ale vo väcsine pripadov vesely pribeh, v ktorom Chaplin opät pouzil mnozstvo humornych scen a to hlavne vdaka neskutocnym nahodam a taktiez stretnutiach policajta vzdy v tej najnevhodnejsej chvili :-) Na rok 1921 skvely snimok a kedze prve Oscary boli az v roku 1928, nemal tento film ziadnu sancu nejaku cenu ziskat, zato ale dalsie Chaplinove snimky Oscara neminuli... 02.02.2010 ______ Charles Chaplin - (Tulák) +++ Jackie Coogan - (Dítě) +++ Edna Purviance - (Matka) +++ Carl Miller - (Muž) +++ Produkcia: Charles Chaplin +++ Hudba: Eric James, Eric Rogers - hudba pridaná v roku 1971 +++ ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů, před jednou z největších osobností, jíž bezesporu Charlie Chaplin byl. V dalším jeho slavném filmu nám trošku brnká na city, ale vůbec ne nuceně a hned upozorňuji, že přesto že je film němý, tak slova zde nejsou potřeba. Ani dlouhé vychvalování zde není potřeba, stačí si uvědomit tu veleznámost po celém světě a hned každému dojde, že se jedná o klasiku. Takovou, která i dnes má co říct. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Kvůli Kidovi měl Charlie Chaplin neshody s firmou First National: „Byl to sedmidílný celovečerní film a oni jej chtěli distribuovat jako tři dvoudílné komedie,“ uvedl král komiků v publikaci "Můj životopis". (everlong)
  • Poměr natočeného a skutečně použitého filmového materiálu je v Kidovi ze všech Chaplinových filmů daleko nejvyšší (53:1). (džanik)

Reklama

Reklama