Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

RHK 

všechny recenze uživatele

Dojemný a zábavný film o tulákovi, který se ujme odloženého novorozeněte Jackieho a vychová je. Geniální Chaplin dokáže vyprávět svůj silný příběh jen s minimem titulků a umně míchá příběh otcovské lásky s komediálními prvky. Měřeno očima dnešního diváka je to na 4 hvězdičky, ale za rok vzniku 1921 můžu bez obav jednu hvězdu přidat, Chaplinův první Tulák a zároveň první Chaplinův celovečerní snímek byla tehdy naprostá filmová bomba a výjimečným filmem zůstává dodnes. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=nTlUxNzt5Kw P.S.: Kongeniálně hrajícímu malému Jackiemu Cooganovi to tady sluší podstatně více než jako plešatému tlustému strýci Festerovi v Rodině Addamsově o 43 let později. A Charlie se za tu dobu v podstatě nezměnil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ako málo stačí k dokonalosti! Nádherný jednoduchý tragi-komický príbeh, ktorý zaujme svojou prirodzenosťou, naivitou ale hlavne dojemnosťou. Chaplin vo svojej roli je jedinečný a dôveryhodný, chlapček strašne milý a ich spoločný vzťah ozaj krásny. Príbeh smeruje do ozaj skvelého konca. 90%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Zlatá éra nemého filmu nemôže ponúknúť ani väčší klenton než tento film o stratenom dietati a jeho chudobnom opatrevateľovi v podobe Charlesa Chaplina, práve on natočil bravúrne dielo, kde za všetko hovorí hlavne famózna gestikulícia a nesmierny cit pre detail vložený do tohto príbehu. Chaplin už na začiatku rozbiehajúcej sa kinematografie, dokázal napredovať mílovými krokmy vďaka nesmiernému talentu, až doslova zamrazí keď človek vidí čo už začiatkom 20-rokov minulého storočia dokázal obecenstvu sprostredkovať. ║Rozpočet$250,000Tržby USA $2,500,000Tržby Celosvetovo $- ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já.... Nikdy bych nečekal, že mě Chaplin dojme. Plně jsem si uvědomoval jeho sociální cítění, protože ho do svých filmů dával často, ale Kid mě pohltil, sežvýkal, omlátil o zeď a vyplivl celého umiolousaného a otřeseného. Nemám slov. Možná pro tohle byl vymyšlen film, možná pro tohle je jeho němá podoba nezapomenutelnou součástí, prapůvodce, předchůdcem dnešní vyprázdněné popcornové zábavy. Ta síla v pouhém záběru a pohybu. Ve výrazu. Edna Purviance je neskutečná žena, herečka, kočka. Chaplin je geniální filmař. Coogan je skvělý. Výborný, nadčasový, svým způsobem nepřekonatelný a dokonalý film. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

[původní verze] Nejlepší létající pes v dějinách filmu! Jinak s Chaplinem kamarádi asi nebudeme. Ta jeho postava mi připadá šíleně creepy, k čemuž pomáhá asi i povědomí o komikově osobním životě. Nicméně dát do jeho okolí malé dítě mi nějak z přirozenosti přijde jako holý nerozum. Většina plebsu, kdyby měla k dispozici stroj času, tak ho využije, aby varovala své staré já, zabila Hitlera nebo podobný klišé. Kdo má ale skutečné srdce, tak ten by se přenesl na natáčení Kida a zabránil tomu, aby se Chaplin ocitl na stejném place s Litou Grey. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Ide o jednu z dvoch najznámejších rolí Jackieho Coogana, ktorý hral Kida. Tá druhá prišla o vyše 40 rokov neskôr a s postavou malej siroty bola v ostrom kontraste. Stvárnil totiž strýka Festera v seriáli Rodina Addamsovcov (1964). (milhouse86)
  • O svých zážitcích z propagační cesty na podporu filmu Kid po evropských městech napsal Charlie Chaplin knihu „My Trip Abroad“ (1922). Pod názvem „Hurá do Evropy!“ byla o sedm let později vydána v Československu. (SeanBean)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno