Reklama

Reklama

Kid

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nestratil absolútne nič zo svojej atmosféry, krásy a humoru. Charlie Chaplin pre mňa vždy bude človekom a tvorcom, ktorý dokázal skĺbiť z neskutočnou ladnosťou emócie, akciu a mieru humoru. Kid bol pre mňa neskutočný zážitok a ešte doteraz mi niektoré jeho scény rezonujú v hlave. Bitkárska scéna je nezabudnuteľná. To čo ale tento film, robí takým originálnym je spôsob ako dokáže za pomoci naozaj jednoduchého príbehu, vytvoriť uveriteľné charaktery postáv, ktoré aj keď sa len na plátne mihnú, zanechajú vo vás pocit ľudskosti a hlavne si každú jednu z tých postav uvedomujete. Kúzlo Chaplinových filmov, je v tom, že každá jedna vec má v jeho filmoch svoje miesto. Či už je to vec príbehu, alebo technickej stránky. Jedna z najlepších a najúprimnejších komédií nemej éry. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ani se mi nechce věřit, že něco tak skvělého vzniklo tak brzy. Dechberoucí groteskní tragikomický příběh o tulákovi, který shodou náhod dostane do péče dítě. Film jsem viděl rovných 91 let po jeho vzniku a zasmál jsem se u něj víckrát než u mnoha komedií současnosti. Hrozně se mi líbil také hudební doprovod, který se dobře poslouchal a výrazně dopomáhal zcela plně pochopit jednotlivé situace. Po zhlédnutí tohoto film se naprosto nebojím vrhnout se na další Chaplinovu tvorbu ranné kinematografie. Jsem nucen dát 4*, a to opět nepřihlížím na stáří filmu. Kdybych na stáří filmu čirou náhodou přihlížel, tak by udělení i 5* bylo pro tenhle film urážkou a ničím jiným. P.S. Tento film je k dnešnímu datu tím nejstarším, jaký jsem v životě viděl. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pokud jste schopni proniknout do kouzla němých filmů a grotesek (jejichž označení nemusí nutně znamenat, že půjde jedině o srandu), tak tenhle film vás odmění snad tím nejlepším, co tenhle žánr nabídnout umí. Já sám neustále žasnu nad tím, jak upřímně tohle dílo dokáže stále zapůsobit. Chaplin, stejně jako malý klučina, hrají opravdu skvěle, komediální prvky tu jsou citlivě vyváženy těmi dramatickými, snad jen ten konec není úplně z nejpovedenějších. Ale tentokrát to prostě odpustit musím. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

❤V pravěké době dokázal Charlie Chaplin stvořit takovýto nádherný, citlivý, vtipný, dojemný a hravý film o čistém přátelství a lásce mezi dospělým mužem a dítětem. Musím smeknout před tou nádherou a dát pět.  Slova vůbec nechyba a nějak jsem si to děsně užil. Chaplin jako by ani nemusel nic dělat, aby vykouzlil úsměv na tváři a malý Jackie Coogan je úžasný. P.S. Viděl jsem kratší verzi s krásnou obrazovou kvalitou. Určitě časem zkusím i tu delší. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si grotesku, dostalo se mi rodinného filmu. Možná proto jsem první půlku prozíval a nevypnul jsem to jen kvůli tomu malému klukovi, jehož cukrkandlového, až možná panenkovského, potenciálu Chaplin využil na maximum. Jenže pak jsem se dojal. Nehodnotím staré filmy podle dobového kontextu (maximálně dokážu přimhouřit oko a přidat hvězdičku), ale jak zvládnou obstát před moderním divákem jako komplexní dílo. A věřte tomu nebo ne, i film z raných dvacátých let tyhle podmínky dokáže splnit. Co se týče dojetí, nejsilnější z emocí v Kidovi zastoupených, to umí i díky něžnému hudebnímu doprovodu navodit tak krásně bezelstně, že mu v tom nemůže konkurovat ani většina moderních snímků. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Počas nakrúcania filmu prebiehal rozvod Charlie Chaplina (Tramp) s jeho prvou manželkou Mildred Harris, ktorej právnici mu hrozili skonfiškovaním negatívu filmu. V zúfalej snahe tomu predísť prepašoval vyše 121 000 metrov negatívov z Kalifornie do Salt Lake City, kde strihal vysoko horľavé nitrátové filmy na podlahe hotelovej izby. (Michal74)
  • Snímek byl v roce 1971 editován na délku 50 minut a přidán hudební doprovod složený samotným Charlie Chaplinem. (Rominator)

Reklama

Reklama