Thom EberhardtKamera:
Steve YaconelliHudba:
David NewmanHrají:
Matthew Modine, Daphne Zuniga, Christine Lahti, Todd Field, John Scott Clough, Alice Carter, Robert Desiderio, Lisa Zane, Max Perlich, Zakes Mokae (více)Obsahy(1)
Většina studentů prvního ročníku medicíny vidí před sebou řadu let náročného učení. Joe Slovak (Matthew Modine) má však odlišný názor. Nemá ani v nejmenším úmyslu vzdát se všech radovánek, které mu věk a vzhled nabízejí. Nehodlá vyměnit bezstarostný život mladého a obletovaného hezounka za dny a noci strávené nad odbornými knihami. Jeho studijní plány spočívají ve vynechávání seminářů a utrácení času příjemnějším způsobem. (dopita)
(více)Recenze (3)
Film vsádza na istotu, klišovitosť a americké sterotypy, ktoré asi u väčšiny divákov fungujú, mňa to však po úvodnej trištvrťhodine svojím polokomedionálnym spracovaním príliš nebralo. Mladý sebecký človek bez zásad, ktorý sa chce iba baviť a všetko necháva na zajtra, sa až príliš rýchlo mení na svedomitého a zásadového človeka, výborného študenta, ktorému záleží aj na druhých. Taký povedal by som až rozprávkový zvrat. Napriek tomu ma so záverom zápletka i dej začali celkom baviť a postupne sťažujúce sa štúdium medikov i niektoré prekážky v ich civilnom živote dávali filmovému žánru drámy konečne za dosť. ()
Tak toto urcite nebola drama, skor odddychova komeia o studiach na meicine a o tom, ze studenti maju radsej party a sex /aky je rozdiel medzi mladezou a zajacmi ? Neviete, zadny, zaujima ich len sex a trava/. No a do studii nad knihami a skriptami sa nikomu nechce. Na vyske som bol, viem ako to tam je, no medicine som sa vyhybal : 76 % ()
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $11,604,598║Tržby Celosvetovo $-║ ()
Photo © Buena Vista Pictures
- Natáčení filmu probíhalo v Los Angeles. (Terva)