Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na motivy stejnojmenné knihy vypráví film trýznivý příběh bývalé novinářky, z níž se stala psycholožka Micki Pistorius (Charlotte Hope) – první profilovačka sériového vraha v Jižní Africe. (mokelembembe)

Recenze (2)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Takový pokus o amerického ''Mindhuntera''. První případ, kterému je věnován hned dvojdíl, je určitě nejlepší a solidně to diváka navnadí. Honba na sériového vraha, hledání stop, mrtvoly přibývají, k pachateli se musí detektivové dopracovat a jeho identitu se dozvíme až na konci. To bylo super. Jenže zbytek seriálu se začne tvářit a působit krapet odlišně. Po JAR jsou páchány vraždy, Micki tak cestuje z místa na místo a pomáhá tamějším poldům s případy. Pachatele chytí hned na začátku nebo už prostě sedí ve vězení a Micki se z nich snaží jako profilovačka vytáhnout přiznání nebo důvod svých činů. Spadne to tak do průměrného stereotypu a časem začne prostě nudit. Během toho poznáme představitelku i trochu zblízka, je tu i jakýsi ten milostný vztah a zároveň s tím i těžká daň. Mrtvolama se to však někdy hemží, vrazi jsou zvrácení, odporní a bestiální a gore je povedený. Špatný to vyloženě není, ale znovu už se na to určitě nepodívám. Z prostředí JAR se mi daleko více líbila nedávná Reyka. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Místňáci se mordují jako na běžícím páse a jakási anorektická paní, taková chodící kouřící reklama na rakovinu, policii profiluje pachatele a pak se je snaží rozkecat, aby se přiznali. Ta paní většinu doby buď kouří nebo se tváří, jako by jí právě umřelo štěňátko. Je dost nevýrazná a, protože na ní celý seriál stojí, je i ten dost slabý, nemastný, neslaný. Aspoň, že díly jsou krátké a dá se přeskakovat. ↘️ 13% ()

Reklama

Reklama