Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tématicky by se to mohlo jevit hodně přitažené za vlasy, pokud by si člověk nepoložil otázku, jak asi začínali masoví vrazi... A pak nás může při sledování i pořádně zamrazit. Přes různá klišé se jedná o film, na který se dá podívat, možná i vzbudí trochu napětí. Herecké výkony jsou poměrně sympatické, Macualay je spratek jako vyšitý a Elijah s těma velkýma, modrýma očima je prostě ten hodný, sympatický klučík, kterému musíme držet palce. Konec filmu je bohužel nezvládnutý a působí trapně. 71% ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Roztomilej klučina zo Sam doma vs. mladý a naivný Frodo. Culkin je riadne démonický parchant, ktorého detské hry zachádzajú za hranice únosnosti. Wood je klučina, ktorý je veľmi milý dobrák, ktorý by ani mouše neublížil a každého by rád chrániť lenže nikto mu neverí lebo všetci skôr veria anjelskej tváričke Culkina. Snímok má dosť zaujímavý koniec lenže predvídateľný. Pre mňa 60% ()

Reklama

JADIM 

všechny recenze uživatele

Môj obľúbený Macaulay Culkin vo filme, ktorý nie je pre deti. Naozaj neviem, ako spravili to, že už od začiatku som mal o ňom pochybnosti, keďže Culkin väčšinou hrával chlacov, ktoý sú sympatický na prvý pohľad. Ten prechod z akéhosi nevinného detského príbehu niekde v zapadákove do niečoho vážnejšieho bol prekvapivo celkom uveritelný a bavilo ma jeho sledovanie. Celkovo je to dosť lacný film, ale povedal by som, že sa z toho vyťažilo dosť a reálne sa to dá nazvať Thrillerom. 7/10  ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin hraje oblíbeného hajzlíka a Elijah Wood toho hodného, co mu nikdo nevěří. To je celý námět filmu Dobrý synek. Nutno podotknout, že oba kluci to už za mlada herecky zvládli. Zápletka byla pozoruhodná. Jen sám nevím, jestli dokážou být děti tak vypočítavé a chladně kruté? Někdo říká, že ano. Někdo jen, že říkají, na rozdíl od dospělých, stále pravdu. No, zpět k filmu. Pár scén si pamatuji i po letech, ale potřebu znovu se podívat nějak nemám. Atmosféra na mě působila už tehdy odtažitě a i přes dobré herecké výkony mladých, mě opakování neláká. Nechám tři hvězdy a doporučit můžu těm, kteří mají Culkina zafixovaného jako Kevina ze Sám doma a chtějí si lehce rozšířit obzory. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Bylo by zajímavé, kdyby se stejného scénáře chopil nějaký režisér s výrazným rukopisem či expresivnějším stylem. "Dobrý synek" totiž má natolik unylé ztvárnění, až jeho nenápaditě účelový styl paradoxně strhává pozornost sám na sebe. Následkem toho film působí jako epizoda z "Alfred Hitchcock uvádí", což nicméně není úplně špatně. Ostatně právě díky obyčejnosti ztvárnění více vyznívá zdejší pojetí zla. Ačkoli ve filmu zazní i otázky po povaze zla, příznačně je vyřkne dítě, které ještě může být takto naivní. Jak se ale ukazuje na druhé hlavní postavě, k níž odkazuje název, zlo zde není něčím mystickým, ale prostě vnitřně lidským a má původ v emocích i racionalitě, v tomto případě vycházející z umanutého egocentrického kluka, který si uvědomuje moc, kterou mu statut dítěte dává nad jeho okolím. V souladu s tím představuje geniální castingový tah do této role, obsadit Macaulaye Culkina, a dokonce lze jako domnělý efekt filmu konstatovat, že po jeho uvedení přestali všichni tomuhle all-American andílkovi žrát jeho image. Právě díky popsanému pojetí zla, nepředstavuje "Dobrý synek" horor, ale spíš psychologický thriller vystavěný na tématu dětské nevinnosti, přesněji řečeno její domnělosti a zneužitelnosti. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Původně měl film natáčet režisér Michael Lehmann, ale byl odvolán kvůli neshodám s otcem Macaulay Culkina. (Dartdevil)
  • V roku 1994 vyšla podľa scenára filmu aj rovnomenná kniha, ktorú napísal Todd Strasser. (emdvojka)

Reklama

Reklama