Reklama

Reklama

Vlk samotář a mládě 2: Řeka smrti

  • Japonsko Kozure Ôkami: Sanzu no kawa no ubaguruma (více)

Obsahy(1)

Vlk samotář a mládě. Legendární série podle komiksu Kazua Koikeho, autora předlohy filmu Lady Snowblood. (oficiální text distributora)

Recenze (48)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dejovo priamočiarejšie a menej atmosférické než prvý diel, ale zato akčnejšie a brutálnejšie. Najlepšia scéna však nie je z tých, v ktorých lietajú ruky, nohy, hlavy, uši, nosy, prsty a vôbec všetko, čo sa dá katanou odťať z ľudského tela, ale tá, ako Daigoro nosí ranenému, v horúčke blúzniacemu ockovi vodu. Čarovné. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

O dost slabší, než-li první díl, příběh je totiž snůška podivunehodných pitomin, ve kterých se utápí i jinak jistě zajímavé postavy, jakými je například trio tajemně se tvářících samurajů, z nichž každý používá méně často viděné zbraně místo katan a to ve filmech vždycky rád vidím. Jenže co je to do háje platné, když jsou tam třebas jakési bojovnice, které bojují se samotářským vlkem pomocí... Bojové zeleniny! Vrhací vražený tuřín, poslední hit v oblasti nájemného zabíjeni, jak jinak! Sice chápu, že tahle série míří spíš směrem Exploitatací (víc krve a usekaných údů, víc krve a usekaných údů!!), než-li cestou klasických samurajských dramat, ale čeho je moc... Hlavně z počátku totiž působí akce až moc béčkově a trapně (ehm, to opravdu nikoho nenapadlo uhnout tomu kočárku, co mu z koleček trčeli čepele?) a vlastně jen díky dobře vygradovanému závěru, kde je již akce skvělá a atmosféra výborná si druhé dobrodružství Osamělého vlka zaslouží alespoň průměr. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Rieka smrti je podtitul druhého pokračovania príbehov Osamelého vlka a mláďa. Vyznačuje sa rýchlejším tempom a je priamočiarejší ( nezabúda sa ani na priehrštie poutínaných končatín ). Začína sa prejavovať súdržnosť otca so synkom, kde scéna o raneného otca nemá chyby. O atraktivitu sa postarajú ženské ninji a trojica zabijackých bratov... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Či už čelíme horde krások, ktorým nerobí problém odseknúť mužovi uško, noštek, prstíky, ručičky, nožičky a potom ho ešte pár krát bodnúť do hrude a do chrbta, alebo trojici bratov s veľmi štýlovými vražednými pomôckami, či už kráčame púšťou, topíme sa vo vode, zohrievame sa telo o telo so svojou úhlavnou nepriateľkou, necháme sa od malého syna ošetriť alebo unikáme z horiacej lode, plejáda nápadov emočných scén, rezaníc a už určitej ikonickosti, ktorá z toho filmu neodíde za celú dobu trvania je natoľko silná, až sa z toho jednému človeku môže zatočiť hlava.  Lone Wolf and Cub sú v tomto diely viacej lineárny, viac krvavý, ale vzťahovo silnejšie ukotvený.  A hlavne sú od začiatku do konca zábavný. Tá kultovosť sa tomu nedá uprieť. Aj napriek chybám je to v rámci rozprávačských postupov strašne hravé. Teším sa na ďalší diel. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběhy o cti, alespoň tedy ty japonské, jsou prostě skvělé. Já mám pocit, že v tomhle se jim nikdo nevyrovná, protože žádný národ v sobě nemá čest tak zakořeněnou. Tyhle příběhy chcete sledovat, protože jsou dobré, jsou kruté, mají skvělé akční scény a nebojí se. Navíc jsou zde opravdu silné emoce. Tohle se mi líbilo více než první díl. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama