Reklama

Reklama

Duše prokletých

Trailer

Některé duše jsou navždy prokleté, pohybují se mezi dvěma světy, spojené s tím naším temným artefaktem. Sběratelkou takových předmětů a prokletých duší je slepá Darcy, která umí vnímat svět mrtvých. Jednoho dne je na osamoceném panství zavražděna její sestra. Vina padne na pacienta místního ústavu pro choromyslné, kde jako lékař pracuje sestřin manžel Ted. Podezřelý je za nějakou dobu nalezen mrtvý. O rok později se na tragickém místě v Tedově domě objeví Darcy, aby s pomocí svých temných artefaktů a svých schopností zjistila, co se během osudné krvavé noci stalo a kdo nebo co její sestru zabilo. K odhalení pravdy a k pomstě si přivezla i ten nejnebezpečnější předmět ze své sbírky. Skrývá se v domě zlo nebo do něj právě přijelo? (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Efektový umelec Paul McDonnell vytvoril drevenú figurínu v životnej veľkosti s prispením McCarthyho. Ten povedal, že jeho nápad sa inšpiroval filmami ako Detská hra (1988) a Creepshow (1982): „Som veľkým fanúšikom tých starých filmov „bábika ožíva“, ale všetky sú také malé, tak mi napadlo, že by bolo dobré zmeniť veľkosť." (Arsenal83)
  • Film ako celok je zložený z prvkov, ktoré McCarthy „vyberal z hororových klišé.“ Drevený muž bol inšpirovaný židovským folklórom o golemovi, veľkej hlinenej postave, ktorú možno oživiť prostredníctvom rituálov, aby plnila vôľu svojho stvoriteľa - postava notoricky známa aj z komédie Cisárov pekár a pekárov cisár (1951). (Arsenal83)
  • McCarthy získal mnoho rekvizít pre film sám, a to svojou obľúbenou činnosťou - chodením po obchodoch so starožitnosťami. (Arsenal83)
  • Film bol natočený v tej istej prerobenej stodole vo West Cork, grófstvo Cork, Írsko, ako prvý McCarthyho film Caveat (2020). (Arsenal83)

Reklama

Reklama