Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedinečná výzva o přežití je zde - jste na ni připraveni? Tropický ráj se pro skupinu soutěžících změní v noční můru, ve které budou muset bojovat nejen s nedostatkem jídla a pohodlí, ale hlavně mezi sebou. Pohádkovou výhru 2 500 000 korun ale může vyhrát pouze jeden. Kdo se stane vítězem? Začíná nejnáročnější show - Survivor Česko & Slovensko. (TV Nova)

(více)

Recenze (183)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Nejznámější Americký Survivor se natáčí od roku 1999 na různých místech světa. Má aktuálně 41 sérií, každá série má do 17 dílů, každý díl trvá cca 45 minut a celkově soutěž trvá 39 dní. Tato Československá verze Survivoru v Dominikánské republice, kde zároveň natáčejí i jiné státy, se vzhledově té americké +- podobá, ale absolutně se rozchází v délce trvání, pravidlech vyřazování a v přístupu přežití na ostrově. Z nekonečných 67 dní se natočilo 32 dílů a každý díl má 2 hodiny. Aby se vše zaplatilo, musí být prostor pro reklamu a to je důvod, proč je to tak protahované. To co Americká verze nezná je duel, což je pravidlo, díky kterému se i soutěžící, který neustále dostává nejvíc hlasů na vyřazení, může udržet prakticky až do finále. V americké verzi by šel okamžitě domu. Ve vybavení na ostrově, je Československá verze k soutěžícím o dost přívětivější. Mají příbor, hrnečky, plošinu na spaní, pravidelný i když dost omezený příděl rýže a rovnou i pitnou vodu. Rozdíl je ale v tom, že vše je brané hodně sportovně. Na ostrově je trochu kokosu, který později soutěžící dostávají, protože už nebylo kde brát + část moře téměř bez ryb. Těžko by někdo v takových podmínkách zvládal každodenní souboje. Většinu času se vyřazuje každý druhý díl a v těch ostatních uvidíte častokrát i dva souboje o odměnu. Vše se tedy maximálně protahuje až do finále, kde jsou pravidla už zase úplně jiná. Mnohem složitější než v Americké verzi. Porovnávání jednotlivých verzí je právě ten důvod, obrovského rozdílu hodnocení. Ve výsledku ale postavit celebrity proti neznámím lidem není špatný nápad. Pak už jen záleží, jak moc dokážete přijímat odlišné věci a kolik jste ochotní tomu věnovat času, protože tohle bude na hodně dlouho. ()

SniperG1 odpad!

všechny recenze uživatele

A ánóóó máme tu finálový duel mezi Karlem a Pepikem na pouhých 27 vítězných bodů...takže máme o co hrát??... Anóóó... Dobrá jdeme na to... Po velkém nervy drásajícím boji a za stavu 26:26 musí rozhodující bod rozhodnout foto finish...bylo to opravdu o chlup, ale vítězem se stává Pepík a vyhrává cheesecake a kafe. Gratulujeme!!... Opět zase TV Hovna absolutně nepochopila podstatu této parádní soutěže a vše jako vždy úplně dojebali...hnus!! ()

Reklama

phoenixer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proboha proč? Tohle obří promo se vydařilo, ovšem samotná soutěž je pouze Lidl verze a nemá s původním konceptem nic společného kromě názvu. Mělo to mít rychlost, ráznost a emoce. Místo toho koukám na natahovanou taškařici. Kamerově je to strašná bída, ale ten střih? To je teprve odpad velebnosti. Všechno nám pustí 3x (co kdybych náhodou neviděl detail toho, jak tam někdo uklouzl a narazil si prdel). Do toho kvůli covidu odcházejí a přicházejí soutěžící, takže je v tom hroznej bordel. Třešničkou je moderátor, který mluví… jako… kdyby… každé… slovo… gradovalo… napětí. Přitom spíš zní jak idiot. Pokud se nestane zázrak, tak tohle dopadne vážně na dno českých reality-show. A abych nezapoměl, každým dalším dílem graduje i hudba. Prvně jsou tam nesmyslně přeboostovaně hlasitý pop hovna z roku 2000 a v dalším díle dají temně dramatickou hudbu k souboji, co spíš vypadá jako procházka po pláži. Bravo. ()

Razzor_82 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nám TV Nova stvořila SKurvivor. Hmmm, nejdrsnější reality show říkáte? S dekami, zápalkami, příbory a dřevěnou platformou pro přístřešky. To i můj syn to má těžší na letním skautském táboře. Debilní střih, kdy se přeskakuje po dvou minutách z kmene do kmene a neustálé záběry pláží jsou otravné. Místo nudných keců hlavně na kmenových radách by diváka zajímalo co trosečníci jedí, jak rybaří a tráví čas na ostrově. Odporně dlouhé a nezajímavé tlachání hráčů prošpikované reklamami. Sestříhat na hodinu by stačilo. Za měsíc natáčení odstoupili 3.celebrity. Je na čase to přejmenovat na show "Odpadlík" 0/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

KDO PŘEŽIJE (Americká verze) jsem viděl několik řad a musím říct, že každá mě bavila. Naopak s českou verzí jsem ještě neměl tu čest. Hned na úvod komentáře musím dodat, že ta česká nesahá té americké ani po kotníky. Začátky byly hodně krutý a já jsem uvažoval, že to vzdám a koukat nebudu. Nakonec jsem to dokoukal. To ale nemění nic na tom, že je to hodně slabej odvar KDO PŘEŽIJE. Na můj vkus je to nehorázně dlouhý, natahovaný a se spoustou zbytečnejch a nepodstatnejch keců. Dalším hřebíkem do rakve je stopáž. Každej díl bych zkrátil minimálně o polovinu. Za mě se ani moc nepovedl výběr soutěžících. Sice jsem si i tady pár favoritů našel ale většina lidí u mě moc sympatií nesklidila. Ondřej Novotný jako moderátor tomu taky zrovna dvakrát nepřidal. Ať se radši stará o Oktagon a nesere se do podobnejch věcí. Nakonec jsem aspoň rád, že měla porota rozum a vítězem se po zásluze stal jeden z mých favoritů. Ani to však nemůže změnit moje hodnocení. Slabý 2 hvězdy. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (24)

  • Survivor sérii pro TV Nova a Markíza natáčela turecká produkce Acun Medya, která má za sebou desítky sérií. (TheSlezy)
  • V Dominikánské republice byl i Marek Orlík, který před šesti lety dokázal projít všemi zkouškami a zvítězit „boj o přežití“ na Filipínách (první série: Robinsonův ostrov, od r. 2017). Na Survivoru se podílel coby producent pořadu. (TheSlezy)
  • Premiéru prvního dílu sledovalo v České republice 650 tisíc diváků starších 15 let. Na slovenských obrazovkách sledovalo premiéru prvního dílu 230 tisíc diváků. (Krabroz)

Reklama

Reklama