Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejdrsnější reality show na světě, Survivor, vyzývá soutěžící, aby svedli bitvu, na jejímž konci čeká na jednoho z nich pohádková výhra 2 a půl milionu korun. V obou kmenech to začíná vřít, hlad, nepohodlí i stesk po domově se stupňují a na povrch vyplouvají první velké spory. Kdo ze soutěžících si brzy sáhne na pomyslné dno? Kdo naopak ucítí příležitost a pokusí se otočit události ve svůj prospěch? Kdo další opustí ostrov? Dva kmeny, Hrdinové a Rebelové, známé i nové tváře, hlad, bolest, výzvy, nečekané zvraty – to všechno bude muset zdolat nový nositel titulu Survivor Česko & Slovensko. (TV Nova)

(více)

Recenze (77)

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediný důvod, proč to vlastně sleduje je Mikýř. Ač tvrdí že ne, tak já si stejně myslím že do toho šel jen proto, aby tenhle survivor z wishe pořádně potrolil. Ondřej Novotný:  „Musím říct, že u toho duelu jsem říkal, že to mr*ám. Já to dělat nejdu, udělejte si to sami, já tam nejdu. Já se s nima ani nechci bavit. Tady mám Filipa, Jacka, Rachel. Vím přesně, jak to dopadne, bude to ostuda, trapnost. Já tam budu jenom stát. Jestli to musím udělat, tak tam budu jenom stát, nic neřeknu, ty vole,“ ulevil si Novotný na YESS TV. „Co tady vlastně moderuju? Sraz srabů? Mám ti utřít slzy, že ti je zima a stýská se ti?“ Já: A co si jako ty a ménedžeři od produkce čekali, šašku? Třetinu soutěžících vyberete z řad druhořadých herců a modelek, další třetinu z obrážečů reality show a shitfluencerů a teprve poslední třetina je "někdo z lidu". A pak se najednou všichni diví, že to půlka začne vzdávat, pač je to nebaví, nedávají to zdravotně a vůbec si tak jako mysleli, že to bude prdel na pláži? Jo kdybyste se na to vysrali rovnou a udělali klasický casting z plebsu, možná by to celé dopadlo mnohem líp. No ale všeho dočasu, jakmile byly shit soutěžící vyházeni a posláni dom, tak se to postupně začalo rozjíždět a po třech sériích CZ Survivoru můžu konečně napsat, jo nebylo to špatný. Dokonce jsem odolal tlaku okolí, geyo a burešdnes.cz a nenechal si vyspoilerovat vítěze. A bravo, jsem spokojen. ()

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Koukám jen kvůli Mikýřovi, ale je to zajímavé i jako sonda do toho, jestli se za ty roky, co to nesleduju, česká televizní tvorba v oblasti reality show někam posunula. A bohužel ne. Je to až směšné, vlastně si vůbec nedovedu představit, jak ty lidi, co na show spolupracujou, se můžou podívat třeba na letos souběžně běžící australský Survivor, pak na to co natočili oni, a nejít hned skočit z Nuseláku. To, že kvalita je příšerná i v technických parametrech, se prostě nedá nijak omluvit. Vrchol je pak když Novotný vůbec není na natáčení, ale než by to Nova přiznala, tak to radši sestříhají a předabují, aby to "nebylo poznat", a to tak amatérsky, že jsem z toho dostával záchvaty smíchu. ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina si říkám, co to zase vymysleli.. Teatrální, nudné utahané a plné lidí, kteří si neváží téhle hry, plivou na původní americký survivor, ale pak přišlo sloučení...  A hra tradičně přešla do nejlepší série vůbec. Napínavé hry, kmenovky okořeněné nádobami (duely jsou zlo!), kde do poslední chvíle divák neměl jasno, na čí stranu se těsně vyrovnané strany převáží. Nechápu žádný odchod kromě Sebastiana a Michaela, zbytek si nezaslouží vůbec takovou pozornost na obrazovkách a projevili neúctu vůči hře jako takové.. Bavili mě El Pistoleros, cením Ráďově ctností a pragmatismem nasáklé úvahy, ale smekám před Mikýřem.. Jen škoda, jak předvídatelné to v posledních dílech/dnech bylo a divák měl od vyřazení Marťase jasno.. P.S. Za co jako ve finále Nikola dostávala některé hlasy, mně ještě někdo bude muset dovysvětlit. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Je neoddiskutovatelný fakt, že jsem největší odborník na Survivor v dosud objeveném Vesmíru. Viděl jsem všechny americké a skoro všechny australské série. Na předchozí 2 série českého Survivoru jsem nenašel sílu, ale do třetice všeho dobrého jsem to risknul, protože jsem doufal, že za 3 série se možná podaří odladit veškeré porodní bolesti, které Survivor vždy provází. Bohužel se nejsem schopen ubránit zklamání, protože pořad padá na hubu v mnoha klíčových aspektech. Obrovský průser byl Casting. Chtělo by to věnovat více času a pečlivosti při výběru soutěžících. Možná by nebylo na škodu je podrobit i nějakému psychologickému vyšetření, aby se ukázalo, jak zvládají stresové situace, aby se nestávalo, že kočku mám doma, či dluhy mám doma a musím se vrátit, jinak mě vyhodí z práce. V podstatě až do sloučení se z tohoto Survivoru stala předháněná o to, kdo se dříve konečně dostane domů. Spousta soutěží byla strašlivě low cost a hraní v soutěžích na vítězné body pravidelně pohřbívalo nějaké pokusy o drama. Jednotlivé epizody jsou nesnesitelně dlouhé a před sloučením musí člověk čekat každý týden 3 hodiny stopáže než někdo vypadne pryč, což mi připadá jako absolutní nesmysl a velký omyl. Zařazení "duelů" (na rozdíl od ostatních Survivorů) potom spolehlivě pohřbívalo nějaké taktizování před kmenovkami. Výsledkem bylo, že až do sloučení se netaktizovalo. Spousta celebritiček pojalo tuto soutěž jako dovolenou bez jídla a působili dojmem, že neměli ani nejmenší tušení, do čeho se to vlastně přihlásili. Po slučovací párty má člověk pocit, že přeladil na jiný pořad. Vše se dramaticky otočí a poprvé se začíná trošku taktizovat a hrát. Toto taktizování však absolutně nejde srovnávat s konkurenčními zahraničními verzemi. Člověku je při sledování místy až trochu trapně a ani v nejmenším nezávidí práci střihačům, kteří nemají absolutně z čeho sestříhat nějaké drama, aby divák s velkým předstihem nevěděl, kdo soutěž opustí. Bohužel se vyhazovalo dle přesně stanoveného pořadníku a nikdo neprojevil moc zájmu toto pořadí měnit. Spousta soutěžících se při hlasování rozhodovala na základě toho, jak moc má či nemá daného hráče ráda a nějak zapomínali, že cílem této soutěže je vyhrát. Mikýř tak neměl problém dokráčet suveréně až do cíle, kdy ho jedinkrát trošku podrželo štěstí. Abych na pořad neházel jen špínu, tak je třeba uznat, že ve srovnání se zahraničními soupeři mi tady podmínky připadaly daleko drsnější. Minimálně, co se týče délky pobytu a přídělů potravy. Divácký dojem zachraňovalo jen několik vtipných a šílených soutěžících. Co se týče nějakého obecného pohledu na tuto sérii, tak je třeba si na rovinu říct, že její renomé držel nad vodou výhradně Mikýř a nebýt jeho účasti, tak jsem si naprosto jistý, že pořad zde není v modrých číslech, nýbrž v těch černých. Výhrady nemám snad jen k Ondrovi, který dělal co mohl a ostatním konstantně připomínal, proč v této soutěži vlastně jsou. [50 %] ()

Kulmon odpad!

všechny recenze uživatele

Očima člověka, který nikdy neviděl žádný díl českého Survivora, zato viděl 40+ sérií Survivora amerického, některé série i dvakrát... První (a pro mne poslední) díl nekonečná nuda a utrpení! Soutěž byla naprosto nepřehledná, představování hráču předlouhý a zbytečný. Cast nepříliš zajímavý, z těch údajných celebrit znám jen Mikýře, Ornellu a Jirešku. Moderátor bez charismatu. A to tam budou 70 dní? To se tam evakuovanej člověk vrátí? Nikdo nebyl vyloučen, žádná kmenovka? Budou noví soutěžící? Je to Survivor nebo VyVolení? To zas bude nekonečná novácká nastavovaná kaše. To se ti chlapci z Novy nemohou poučit a dělat to tak, jak je osvědčeno? A jestli máte tureckou verzi nebo bůhví jakou výmluvu, tak si ku®va kupte americkou. Výměnu manželek taky zvládnete za hodinu a ne deset. A ještě mi Voyo nabízí, abych si stáhnul aplikaci a sledoval neodvysílané záběry, ještě nudnější, než to co šlo v bedně? Nikdy více! Nejzbytečnější hodina a půl mého života! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Martin Husár alias Bandurko má na ostrově tričko kapely Queen a také tričko kapely AC/DC. (griph)
  • Ve 25. epizodě vyhráli někteří soutěžící v soutěži o odměnu tzv. filmovou noc a mohli si vybrat film. Pustili si Vyšehrad: Fylm (2022). (Zix.)
  • V této sérii soutěžilo 20 Čechů, 3 Slováci a 1 Egypťan žijící v ČR. (Zix.)

Reklama

Reklama