Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Píše se rok 1972 a Karl Lagerfeld je 38letý, téměř neznámý návrhář konfekce. Ale vše se mění ve chvíli, kdy se setkává s mladým Jacquesem de Bascherem, ambiciózním svůdníkem a dandym. Karl je konečně odhodlán postavit se svému příteli Yvesovi Saint Laurentovi, géniovi haute couture, a jeho mocnému společníkovi, Pierrovi Bergému. Šarm, poměřování eg, extravagantní večírky a destruktivní zapálení pro věc: Sledujte, jak se Karl Lagerfeld stal legendou. (Disney+)

(více)

Diskuze

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Velmi pěkně pojato a natočeno ve všech směrech . Vlastně je tam všechno. Kdo říká , že to není o módě tak o tom nic neví nebo se špatně dívá . Kouzlo módy se skrývá v detailech a já ji tam viděla celou dobu. Pěkný životopisný seriál o začátcích a vzestupu jednoho módního návrháře.  Bylo to pěkně ukončeno , myslím že naprosto akorát a výstižně  .Kdo říká , že to nemá konec, se asi špatně díval . 

mildasleha

mildasleha (hodnocení, recenze)

Svět módy mě  nezajímá, neviděl jsem ani jeden z filmů o jeho konkurentovi YSL. Jen jsem zkusil první díl nového seriálu na Disney+ a nakonec jsem dal na posezení všech šest dílů.


Móda je totiž v druhé řadě, jde o osobní a emoční příběh Lagerfeldovy snahy uspět ve světě módy. Nesebevědomého návrháře drží nad vodou a zároveň postupně potápí okouzlující milenec Jacques ze šlechtické rodiny, který umí využít všechny svody té doby.


Pozlátko a ostré lokty světa rób, tajemství a nevyrovnanost osobnosti hlavního hrdiny, zvláštní vztah mezi rivaly konkurenčních módních domů, neužitečnost a nespoutaná divokost sebedestruktivního mladíka bez smyslu existence, která vyhovuje jeho chlebodárci, který potřebuje jeho závislost, a tak mu trpí jeho závislosti...


Pokud nesledujete jen lesk a bídu Paříže 70. let, nesmlouvavého světa módy, nespoutaného života gayů, jejichž láska byla trestná, pak začnete aspoň tušit složitost duše Karla Lagerfelda a komplikovanost jeho vztahů.


První série je o úvodní fázi jeho kariéry, kdy se nejdříve snažil prosadit jako námezdní návrhář konfekčních značek, kterému všichni vyčítali německý původ a vkus, pak se stal kreativním ředitelem Chloé a končí nabídkou od Chanelu. Takže počátek jeho opravdové slávy může přinést jen divácký úspěch a případná druhá řada.


Určitě to není seriál pro každého, pokud někoho nudí móda, popuzují citové i sexuální vztahy mezi muži, neoslovují biografie, ať raději zvolí něco z pestré nabídky Disney Channel. 

Ale pokud, stejně jako já, nevíte podrobnosti ze života této osobnosti, vůbec to nevadí. Na začátku každého dílu tvůrci stejně varují, že ne vše je podle skutečnosti, ale od toho přece máme dokumenty.


Takže zkuste a uvidíte, zda vás to také zaujme nebo zkusíte raději novinku Disney+ v podobě prequelu hororové klasiky sedmdesátek První znamení: Přichází satan! (2024)...

frank1974

frank1974 (hodnocení, recenze)

OBSAH:Sleduje vzostup Karla Lagerfelda v parížskom módnom svete sedemdesiatych rokov a jeho rivalitu s partnerom Yvesa Saint Laurenta Pierre Berge, ako aj jeho milostný príbeh s Jacquesom de Bascherom.

Reklama

Reklama