Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená, příjemná komedie, které opravdu chybělo málo k lepšímu hodnocení a dokonalosti filmu. Chyběl lepší příběh a vypuštění pár hloupých scén. Jinač se na to v klidu šlo dívat. Plno zvířat, zábavy mraky bylo. Eddie Murphy hrál dokonale. Takže film hodnotím jako hezký nadprůměr. Tudíž je to tak na 68% = *** ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Eddieho Murphyho v tejto úlohe si ešte živo pamätám z detstva a Dolittle sa mi už vtedy celkom páčil. V súčasnosti, keď si to človek pozrie spätne, tak to nie je až také terno, ale nie je to ani taká katastofa, ako tu niektorí píšu. Taká pohodová rodinná komédia s trošku plytkejším humorom a jednoduchou dejovou linkou. Mne to ale v tomto prípade nevadilo a dokonca som sa párkrát aj poctivo zasmial. 65 % ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

John Dolittle si od útlého věku rozuměl lépe se zvířaty než s lidmi. I když sám sebe na nějakou dobu přesvědčil, že jejich tlachání nerozumí, tak právě nastala doba, kdy si může s ukecanou faunou vzájemně pomoci. Jako konfrontace lidského pohledu na svět s tím animálním snímek bez problémů funguje, což by mělo být pro hledače filmové estetiky jasným varováním, aby se k tomuto dílu přiblížil pouze na vlastní nebezpečí. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Říkejte si co chcete, ale v době vydání mi bylo 5 a ten film jsem zbožňovala. Dokonce jsem "donutila" rodiče se na to dívat po sobě hned několikrát. Je to má srdeční záležitost a z nostalgie si to plný počet prostě zaslouží. Ten pes byl slaďouš, jedno z mých prvních nezapomenutelných setkání s filmem. A určité kouzlo tomu neupřu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Člověk, který rozumí řeči zvířat a díky tomu, že je to lékař, dokáže je i léčit. To je Dr. Dolittle, týpek, kterému zvířata změní celý jeho život a přivedou ho až do blázince. Film sám o sobě je docela zajímavým dílkem, které pobaví a zaujme celou rodinu, nabízí docela vtipné situace a scénky a celé je to takové příjemně zvířecí a roztomilé. Eddie Murphy tyhle komediální role evidentně umí, a je to samozřejmě vidět a poznat. Navíc pozitivně hodnotím i spektrum zvířátek, která se zde objevila, od krys žijících v popelnici až po tygra, který chce spáchat sebevraždu skokem z věže. Už chyběla jen nějaká blecha nebo hmyz, a spektrum zobrazených zvířat by možná bylo kompletní. Těžko na téhle rodinné komedii hledat nějakou přidanou kvalitu, prostě konstatuji jen tolik, že v rámci žánru se jedná o pohodovou záležitost, která mě nejednou rozesmála. Film hodnotím průměrně a jako takový ode mne získává tři hvězdy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama