Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ten, kto pozná filmy E. Murphyho, tak vie, že čo má očakávať. Z toho nie je výnimkou ani „Dr. Dolittle“. Rola doktora, ktorý rozumie tomu, čo „hovoria“ zvieratá, pasuje na E. Murphy a on k tomu pridá ten potrebný plus, čo ten charakter potrebuje. Scény sa nesnažia byť až príliš vtipné, dialógy (zvieratá a doktor) viac-menej fungujú. Pravdepodobne najkompaktnejšie dielo z väčšieho počtu pokračovaní tohto príbehu. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé spracovanie niektorých scén a podarených gagov mi dáva nutkanie dať o hviezdičku navyše, no mierna stupidita a až príliš prehnané zakončenie mi to jednoducho nedovoľuje. Tu som si totiž ešte neuvedomoval Murphyho prepad v imbecilných snímkoch, takže tento mi ešte taký zlý neprišiel, naopak, slušne som sa bavil. 65%. ()

Reklama

URBAN 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu jsem vyrůstal , možná to byl i jeden z filmů který jsem viděl mezi prvními . A i po těch letech se mi tenhle doktor líbí . Nemá možná v sobě nic unikátního , ale přece jsou tam zvířátka a ty my přece máme všichni rádi navíc umí být pěkně vtipná . ( 10.2.14/MAC/5hvězdičku přidávám z nostalgie ) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená, příjemná komedie, které opravdu chybělo málo k lepšímu hodnocení a dokonalosti filmu. Chyběl lepší příběh a vypuštění pár hloupých scén. Jinač se na to v klidu šlo dívat. Plno zvířat, zábavy mraky bylo. Eddie Murphy hrál dokonale. Takže film hodnotím jako hezký nadprůměr. Tudíž je to tak na 68% = *** ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pre mňa už staršia rodinná komédia o človekovi, ktorý sa rozpráva so zvieratami a v ktorej nájdem sem tam zábavné momenty, no okrem toho je povrchná a trápna až odporná. Príde mi to však dosť aj ako odraz svojej doby. Eddie Murphy sa zabáva, no niečím takýmto pre mňa nikdy nebude dobrým hercom. Tento film si mohli odpustiť alebo ho nejak spojiť s filmami o Ace Venturovi, aby zbytočne nevytvorili, ako sa tu stalo, toľko filmov s touto témou. Komerčné to viditeľne bolo, no otrasné. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Severoamerické tržby byly 144,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 294,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama