Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu je roztržitý profesor Sherman Klump, který se na první pohled zamiloval do své kolegyně, Carly Purlyové. Má to však háček. Klump je téměř dvousetkilový tlouštík a bojí se, že právě na to by mohla jeho láska doplatit. Hnán děsivými sny, rozhodne se vyzkoušet na sobě svůj objev, preparát, který testoval jen na morčatech. Ten z něj sice udělá štíhlého mladého muže s poněkud extravagantním chováním, ale má jen dočasnou účinnost, což znamená, že zpátky v tlouštíka se začíná měnit v ty nejnevhodnější chvíle, a to zcela nečekaně. Navíc se po čase štíhlé já, které si říká Buddy Love, začne až příliš vměšovat Shermanovi do života. Pokusí se mu přebrat Carlu, připraví ho o místo i bydlení, a dokonce se pokusí natrvalo zaujmout místo v jeho těle. Jenže dobrácký profesor si to nenechá líbit a je odhodlán zůstat sám sebou i za cenu nepříjemné tloušťky. (TV Nova)

(více)

Recenze (276)

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem Zamilovaného profesora je jeho chaotické střídání žánrů. Brzy po začátku filmu, když si začnete vychutnávat opravdu dobrý Murphyho výkon v roli zranitelného, nesmělého Klumpa a smíříte se s tím, že Zamilovaný profesor není bláznivá komedie, překvapí vás jako blesk z čistého nebe několikaminutová scéna, kdy Klump sedí u stolu se svou rodinou, která bez ustání vykládá oplzlé vtipy a prdí. 40 % (František Fuka, Ci 11/1996, str. 61) ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Murphyovská ptákovina se vší noblesou! Je zde několik dobrých vtípků, ale daleko častěji je to trapné. Místy je to i celkem nuda s inteligencí psího exkrementu. Když jsem byl ještě malej tak se na to možná dalo koukat. Co si budem povídat, děti baví všelijaké americké hlouposti a obscénnosti. Tudíž děti to možná ocení než dospějou. Ale dnes už mi to příjde jako podřadná komedie s povětšinou špatným humorem. Prostě přihlouplá americká slátanina! 2* za 44% ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Zamilovaný profesor skutečně je nevkusná travestie. Právě ta travestie ovšem ještě dokáže částečně zachránit film před odpadem. Večeře u Klumpů jsou něco tak otravného a přesto relativně zábavného. Vědět, že skoro všechny členy rodiny hraje právě Eddie Murphy, mě jako malého neuvěřitelně fascinovalo. A tehdy, kdysi dávno, mi ty prdící fóry a kakající křečci připadali vtipní. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Ustřelená komedie, Eddie Murphy, cvok non plus ultra v (asi) pěti rolích (?). Jasně - klasická myšlenka: Nejde jen o vzhled. Ale podaná tím nejztřeštěnějším způsobem. Docela jsem se divil, jak skvěle nadaboval Murphyho Kaiser. Jo, sedlo to skvěle. Lehká přehnanost se dala čekat, na plnou palbu to není, ale 4* mu dát musím. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tahle komedie mi nějak nejlépe nesedla. Neříkám, že je to vyloženě hrůza. Je to lehce podprůměrný film. Mohl zde být lepší příběh, to by pak možná dopadlo trochu lépe. Vtipných scén je dost, ale ne všem se zcela zasměju. Eddie Murphy podává skvělý herecký výkon, o tom není pochyb. Romantický nádech filmu výsledný dojem ještě o něco kazí. Proto hodnotím celkově jen na 44% = ** ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • V severoamerických kinech film utržil 128,8 milionu amerických dolarů, v celosvětových 274 miliony. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. června 1996 v Universal City v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama