Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Dosud pro mě "neznámá" Kristen Steward předvedla, jak těžké je mluvit, když se Vám stane něco nepříjemného. Místo aby někomu svěřila svoje hrozné tajmenství, mlčí a sama se s tím pere. Stává se obětí šikany a plave proti proudu. Najednu stranu s ní soucítíte a přejete ji hodně síly a na druhou stranu křičíte: "Tak už mluv, tak už to někomu řekni!" A její umělecký proslov si Vás kousíčkem získá :) P.S. Jak Vy umíte nakreslit strom?? :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ta holka je vážně dobrá. Celý film stojí na jejím hereckém výkonu. Má telent, který by jen tak neměla zahazovat. Zvláštní, jak se mě příběh osobně dotkl. Taková situace změní člověku celý život. Jen si nemyslím, že by se ta mladá holka s tím vším vypořádala takovým způsobem. Ale dobře, je to jedna z možností. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu na vážkách, zda dát 4* nebo 5*. Pocitově jsem někde mezi. Mluv je skvělé drama, které vypráví příběh znásilněné holky, s čímž souvisí její psychické problémy a neschopnost začlenění se do kolektivu, který ji až na pár výjimek nebere mezi sebe. Kristen Stewart již v takto útlém věku dokázala, že se narodila s obrovským hereckým talentem. Díky několika sympatickým a nesympatickým postavám, příběhu, hudbě a působivosti filmu jako celku, se přikloním k plnému počtu hvězdiček. ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych Melindě neštěstí přál - bylo by to zvrácené - ale přece jsem, snad i díky hereckému výkonu Kirsten Stewartové, byl okouzlen osobnosti, jaké z dosud možná obyčejné pubertální holky pod tíhou tajemství vyrostla. Ve škole plné uhihňaných roztleskávaček ztělestnila introvertní sílu a její bolest se přelila do umění. Nemožnost mluvit, nutnost nést břemena uvnitř může být u těch, kdo nepodlehnou chmuře, katalyzátorem obrazů, skladeb a básní. Jen doufám, že se promluvivší dívka nakonec, poté co shodila náklad, nestala zas jen "veselou středoškolačkou". Byla totiž krásná právě ve svém osamělém zápasení. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V rámci možnosti poměrně zajímavý snímek, v němž spíše než o šikanu jde o hrdinčinu neschopnost / nevůli zapadnout. Poměrně solidním výkomům (především Zahn je skvělý) bohužel výrazně škodí občasné emo vyznění a z hlediska našince také poněkud automaticky předokládaná orientace v americkém školním systému. Netvrdím, že je to automaticky chyba filmu, ale nezodpovězených otázak na adresu především vnitřní logiky filmu to ve mě vyvolalo až moc, stejně tak některé nejasnosti v motivacích postav. Přesto vlastně docela solidní film, na který bych už ale podruhé asi koukat nemusel... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Scéna znásilnění se měla odehrát v lese. To bylo ještě předtím, než Kristen Stewart zjistila, že je alergická na trávu. Když jde domů z párty, má na zádech listí, protože tato scéna se natáčela ještě předtím, než se zjistilo, že je alergická. (HellFire)
  • Autorka předlohy Laurie Halse Anderson si ve filmu zahraje kuchařku, která na začátku filmu podává bramborovou kaši. (HellFire)
  • Natáčení ve škole muselo být nakrátko zastaveno kvůli vydatnému dešti, který ji zatopil. (HellFire)

Reklama

Reklama