Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tragickosť tohto príbehu, ktorý je dnes podobný mnohým iným, a z ktorého by bol ešte pred pár rokmi škandalózny film, je v súčasnosti krutou realitou, čo potvrdzuje aj množstvo filmov s podobnou tematikou. Takže začína byť rozhodujúce už nielen šokovať, ale látku aj kvalitne predniesť. To sa podarilo za účasti veľmi dobrého hereckého výkonu Kristen Stewart a solídnej réžie. Flashbacky boli veľmi dobre rozkúskované a použité na tých správnych miestach, dej nenudil, napätie rástlo spolu so spokojnosťou. 80%. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímek o mladé dívce, která si prožila své životní trauma a život na střední se pro ní stal přímo peklem. I takových už ale vzniklo mnoho a Speak mezi nimi popravdě ani nijak nevyniká. Mladičká Kristen Stewart je sice hubená a zbědovaná až až, jenže mě dění nedokázalo nijak více pohltit. Závěr bohužel nabízí klasický americký (téměř) happyend. Doporučil bych raději evropskou produkci a to hlavně estonskou Klass a také švédské Zlo mezi námi, co se týče daného tématu. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Co všechno může přinést zarputilé mlčení? Absolutní uzavřenost do sebe, špatné známky ve škole, ztráta přátel, vlastní sebetrýznění, sebelítost a pohrdání ostatních. Film je to skvělý a Kristen Stewart svou roli zvládla na jedničku. Film si vzal na paškál jedno utajované znásilnění, šikanu, které dívka dostala jako trest za svou "zbabělost" a následné zázračné vyléčení a vyřešení téměř všech problémů a ústrků, jimž musela Melinda čelit - až příliš zázračné vyléčení. Ale možná se to tak skutečně stává. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ztrápený rozkošný obličejík jedné z nejkrásnějších hereček moderního Hollywoodu musí ke konci zákonitě dojmout snad každého. Co na tom, že bylo Stewartové v době natáčení filmu teprve čtrnáct let - už tenkrát to byla pěkná žába, a je jen škoda, že v dnešní době svoje herecké nasazení zahazuje kvůli snovým penězům za ultrasračky s upíry a vlkodlaky (čeká se na třetí díl)... V dramatech to Kristen náramně sekne a já se přistihnul, že lačně hltám každou, každičkou její appearance na monitoru. Hodně v tomto případě dělá hudba a velmi potešil i bohémský učitel Steve Zahn. Kolem dokola je Mluv brutálnější, vyspělejší a koukatelnější verzí neméně známé Třináctky s Evan Rachel Wood. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart před slávou a svými pozérskými emařskými výkony v Twilight, kdy to byla zatím herecky kompletně nezkažená a výrazově čistá herečka. Diváka uhrane na celých 90 minut, kdy prakticky nemluví a nechává se ho ponořit do depresí, které jí přinesla střední škola a traumatická událost. Je to právě výkon a tříštěná narace spolu se silnou režisérskou rukou, které z tohoto dělají křehký snímek s hloubkou zaručující perfektní zážitek a změnu rozpoložení. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení ve škole muselo být nakrátko zastaveno kvůli vydatnému dešti, který ji zatopil. (HellFire)
  • Scéna znásilnění se měla odehrát v lese. To bylo ještě předtím, než Kristen Stewart zjistila, že je alergická na trávu. Když jde domů z párty, má na zádech listí, protože tato scéna se natáčela ještě předtím, než se zjistilo, že je alergická. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno