Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu něco... Bohužel ani nevím, kde mám začít. Jo tady - režisér je nula. NULA. Jak může někdo natočit něco takového, když kdysi předtím skvěle zvládl Nebezpečnou rychlost?! Námět a scénář jsou klišoidní až to praští. Ovšem, kdyby se ho -scénáře- ujal někdo s alespoň průměrným smyslem pro budování atmosféry a napětí, vedení herců a vizuálním cítěním, mohlo ze zámku hrůzy s ohledem na jeho hvězdné obsazení vzniknout něco průměrného. Všichni herci zde předvádějí jedny ze svých nejhorších výkonů (ano i Liam Neeson). Lili Taylor je strašná, ale to není její chyba, já ji prostě nemám rád. JEDINÉ co se mi na Zámku sra**k líbilo byla Zeta-Jonesová, která byla k sežrání, bohužel, to celý film nemohlo zachránit od stejného hodnocení, které jsem dal Pokémonu 10% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film disponuje dvomi aspektami, prečo si tento film pozrieť. Jednou je tajomné, temné a veľkolepé sídlo, ktoré samé o sebe bolo strašidelné. A myslím si, že bolo asi aj jediné čo bolo na filme strašidelné. A za druhé sú to známe mená, ktoré vám, ale dobrý film nezaručia a tramtadadá ani nezaručili. Scenár mizerný, film bol zábavy na miestach, kde chcel zaujať silným napätím. A príbeh bol tiež totálne bez originality. Ked si chcete pozrieť ducharčinu a aj pri nej sa báť, dajte prednosť The Haunting (1963), ten je cez atmosféru king a tento film sa mu nemôže rovnať, len to som chcel. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Remake původního filmu z roku 1963, předělaný na thriller. Scénář je trošinku vylepšený, hlavně snahou dát nějaký pozitivní smysl závěru. Jinak asi největší pochvalu zaslouží zajímavé exteriéry a interiéry, točené převážně na zámku Harlaxton Manor v Anglii (historizující pseudorenesance z 30. let 19. století). Ale scénář se mi celkově nelíbi, stejně jako u prvního filmu (který je rozhodně umělečtější, nicméně nudný), takže sebelepší vizuální vylepšování či zvyšování "akce" tomu nepomůže. Prostě začíná to zřejmě už u literární předlohy. Propadák to sice není, ale slabší tři hvězdičky. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle mi teda jako horor moc nepřišlo, sice se režisér Jan de Bont tu a tam snažil o nějaký stašidelný scény, ale moc se to nedaří. Je až s podivem že v takovým filmu hrajou takový herci jako Liam Neeosn nebo Cathrine Zeta-Jones a i díky dost špatným scénaří se tam ani oni nepředvedou ve zrovna dobrým světle, jediný co se povedlo je zámek, ze kterýho sála dobrá temná atmosféra, která bohužel nemá co podpořit, protože nic jinýho už film nenabízí a to je docela škoda, určitě se to dalo natočit daleko kvalitněji a nebo aspoň daleko víc strašidelněji. Jan de Bont by se měl radši držet akčních filmů jako byla nebezpečná rychlost a nesrat se do hororů ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký film "Zámok hrôzy" (The Haunting) je taký bežný mainstreamový duchársky horror. Ničím výnimočný snímok, v ktorom si zahralo niekoľko druholigových hollywoodskych hviezdičiek (Catherine Zeta-Jones, Liam Neeson, Owen Wilson). Skupinka rôznorodých ľudí je pozvaná do strašidelného domu, kde sa začnú diať podivné veci. Je to už asi tisíc krát použitá zápletka v podobných filmoch. Režisér Jan de Bont mal k dispozícii celkom slušný rozpočet, takže to natočil celkom dobre. Pozrieť sa to dá, ale nečakajte žiaden dychberúci originálny horror. Je to viac menej nenáročná soft-horrorová popcornová záležitosť. *** ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Tento film je remakem stejnojmeného filmu z roku 1963. (Chatterer)
  • Extretiéry byly stejně jako některé záběry interiérů pořízeny v Hill House v anglickém Harlaxton Manor. (Tereza666)
  • Původní název filmu měl být The Haunting of Hill House. (Chatterer)

Reklama

Reklama