Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokus o maximálně strašidelný horor se vyvedl jen zčásti. Na filmu jsou bezkonkurenčně nejstrašidelnější kulisy. Samotný dům už zvenku působí takřka bizarním dojmem, a když divák spatří i interiéry, je mu jasné, že tenhle dům stvořil šílenec. Celý vnitřek "zámku hrůzy" působí děsivě už od pohledu, ale tou svou děsivostí je zároveň i tak nějak krásný. Podíl těchto kulis na případném divákově strachu je nepopíratelný, ovšem ne každému dokáže nahnat strach jen vzhled domu. No a právě tato divácká skupina má u Zámku hrůzy tak trochu smůlu. Protože kromě pečlivě propracovaných kulis tento horor mnoho nenabízí. Herecké obsazení je sice velmi slušné, ale žádná ze známých tváří se ani náhodou nepřetrhla, aby dokázala své roli dát trochu více, než nakonec dala. Nejlépe zapůsobila nejméně známá Lili Taylor, která se pro roli Nell opravdu hodila. Ale ani ona nedokázala trochu "vybudit" atmosféru, takže se může stát, že někteří lidé u tohoto filmu usnou nudou. Ale snad jich nebude mnoho, protože zase takový propadák (moc nechybělo a dostal i Zlatou malinu za nejhorší film roku) to zase není. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak sa opäť raz pridám k menšine... Remeselne zvládnutý film, ktorý občas kazia prehnané triky, ale inokedy mi vytvorili zimomriavky. Skvelé obsadenie zvláda svoje úlohy ok a hlavne C. Z-Jones hrá veľmi zaujímavú postavu. Každého asi nevystraší šepot a detský plač, ale mne to v kombináci s krásnou vizuálnou stránkou stačilo... ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som to videl prvýkrát mal som asi 12 rokov a zdalo sa mi to skvelé. Keď sa na to dívam teraz... musím uznať, je to zlý film. Napriek tomu som ale videl horšie filmy a myslím si, že sa dá na to pozerať. Lili Taylor je super, Liam Neeson je fajn (záleží o tom ako ho vy vnímate) a ani ostatní nie sú hrozní. Pre mňa je to asi trochu guilty pleasure. Možno preto, že to bol jeden z prvých hororov (ak sa to dá nazvať hororom), čo som videl ... a aj teraz si myslím, že to má viac atmosféry ako napr. Annabelle. Ale asi veľa napovie, ak sem dodám, že moja mama to označila ako rozprávku. A niečo na tom bude. Inými slovami - zlý film, ktorý si občas pozriem a viem si ho užiť, ale poznám jeho negatíva. Ale... (dôležité), nepozerám sa na to ako remake ... ale ako samostatný film, ktorý s originálom nič nemá. Ten som ešte nevidel. Možno potom zmením na tento film názor. Hodnotenie: C ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Leč podle některých nepovedený remake, tak si živě pamatuji, jak jsem se před lety krásně u tohoto filmu bál. Oproti originálu děj zakčněl a dům žil nejen atmosféricky. Někomu scény třeba přišly legrační, ale z hýbajících se obličejů soch, ze scény s postelí a dalších jsem měl tenkrát opravdu strach a věřím, že nepříjemný pocit by byl i nyní. Ten hodně lidmi zavržený "upgrade" oproti originálu na mě prostě působí a uvítám ho. Nell mě tady neštve, naopak a doktor zde konečně něco dělá, pracuje na svém výzkumu, a ne jen mluví a mluví jako v originálu. Těžko ale soudit pro mě, zda raději originál či remake. Oba mají něco, co druhý ne a schází jim to, co má ten druhý. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Film o ktorom som si myslel, že sa vážne jedná o horor, ale keď v úvode filmu som z TV tituliek zistil, že má prístupnosť od 12 rokov, tam ma to dosť zneistilo. Ako horor je to strašná kravina, ale ak sa nad toto maximálne ale maximálne povznesiete a budete na film hľadieť ako na film bez určenia žánru, tak aj tak film nedostane väčšie hodnotenie ako 1*. Niečo strašné, možno 7 ročné deti by film bavil, ale pre nás s „trochu“ rozvinutejším mozgom des a hrôza (v negatívnom slova zmysle). Tá 1* v mojom hodnotení je za tie deti, za mňa by to bol asi odpad. Mal som dobrú náladu, keď som písal tento komentár, preto. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Liam Neeson začal během natáčení přezdívat Catherinu Zeta-Jonesovou "velšská gazela". Během neustálého opakování scén zběsilého úprku totiž Neeson Zeta-Jonesové zkrátka nestačil. (Tereza666)
  • Owen Wilson povedal, že v scéne, kde bije svietnikom do obrazu, sa kúsok z neho odtrhol a udrel ho do tváre. Museli ho zašívať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama