Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Už to není jako kdysi, když jsem byl malý soplák a tento film mě vyděsil natolik, že mě málem trefilo. Bohužel, jak stárneme a dostáváme rozum, některé pocity jako strach u hororů se pozvolna vytrácejí, je to škoda. Viděno mýma dnešníma očima, je to jen velice zle udělaný strašidelný dům, plný fajn efektů, ale jako celek naprosto zchátralý a nefunkční. Navíc, hlavní hrdinka nebyla vůbec fajn a hudba Goldsmitha tradičně mdlá a k ničemu. Zásadně jsem změnil pohled na tento film, je to brak. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jane, chlape, počítače ti horor neudělají. To bys mohl jako kameraman vědět ne? Tahle předělávka či spíše nová verze klasického britského hororu The Haunting z roku 1963, kterou měl na svědomí režisér Robert Wise, má jeden základní problém – je bez atmosféry a po chvilce i bez napětí. Počítač vám sice vytvoří nejrůznější bubáky, ale už vám nevytvoří mrazení v zádech. Nebo možná ano, ale spíš když pomyslíte kam se ten rozpočet ztratil. To že se de Bontovi více než povedla Nebezpečná rychlost a celkem i Twister ve mě zbudilo velká očekávání. Ta ovšem utuhla ve chvíli, kdy jsem tuhle podivnost zhlédnul. Selhalo tu snad všechno co mohlo atmosféru snad jen trochu navodit. Scény zabití jsou oproti přeplácanému pozlátku kolem směšné, herecké výkony podprůměrné a to i u takových schopných herců jako je Liam Neeson. Závěr filmu je teatrálním pokusem vyburcovat alespoň pocity diváků, ovšem přes ospalost z předešlých 100 minut je to neúčinné. Kvituji pár zajímavých momentů, hlavně sošky dětí a zařazení dětského elementu vůbec. Hudba opět leccos zachraňuje a bodejť by ne, když je pod ní podepsán mág mezi hudebními mágy – Jerry Goldsmith. Scénář podle klasické novely The Haunting of Hill House se Davidu Selfovi nepodařilo zrovna dvakrát dotáhnout. Zklamání, velké zklamání. Takže za tenhle nehororový akční snímek co dělá bu bu bu jako zombík amatér dávám 1 a 1/2. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála hororů, který mě docela zaujal. Ne však svým dějem, jako spíše prostředím, ve kterém byl natáčen. Pak mě překvapilo i velmi dobré herecké obsazení, které filmu trošku přilepšilo. A také hudba měla ten správně záhadný a strašidelný ráz. Tím však kvality snímku skoro i končí. Příznávám se i bez nátlaku ďábla, že třetí hvězda je za tehdy nádhernou Catherine Zetu-Jones. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

tomuto filmu chyba to najdolezitejsie a to atmosfera a mrazive sceny kde namiesto nich ponuka len slabe cgi sceny bez napatia, ktore akoby vypadli z nejakej epizody scooby doo-a. i ked som nevidel original od roberta wise-a viem si predstavit ze sa mu darilo budovat napatie presne opacnym sposobom, kde divakovy nic neukazal a pracoval len so zvukom a predstavivostou... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle mi teda jako horor moc nepřišlo, sice se režisér Jan de Bont tu a tam snažil o nějaký stašidelný scény, ale moc se to nedaří. Je až s podivem že v takovým filmu hrajou takový herci jako Liam Neeosn nebo Cathrine Zeta-Jones a i díky dost špatným scénaří se tam ani oni nepředvedou ve zrovna dobrým světle, jediný co se povedlo je zámek, ze kterýho sála dobrá temná atmosféra, která bohužel nemá co podpořit, protože nic jinýho už film nenabízí a to je docela škoda, určitě se to dalo natočit daleko kvalitněji a nebo aspoň daleko víc strašidelněji. Jan de Bont by se měl radši držet akčních filmů jako byla nebezpečná rychlost a nesrat se do hororů ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Dom použitý vo filme sa nachádza v Granthame v Anglicku a je vo vlastníctve University of Evansville (Indiana). Využívajú ho študenti, ktorí študujú v zahraničí. (Arsenal83)
  • Steven Spielberg bol tak znechutený kvalitou konečného produktu filmu, že odstránil svoje meno a zabezpečil, aby o ňom neostala žiadna zmienka. (Arsenal83)
  • Stephen King napísal prvý návrh scenára. Ten však nebol prijatý, a tak ho neskôr prerobil a následne bol akceptovaný pre seriál Rose Red (2002). (Arsenal83)

Reklama

Reklama