Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Melies 

všechny recenze uživatele

4 / 10 Na tomto filme je najdesivejší fakt, že je tak podpriemerný, a to aj napriek schopnému režisérovi a veľmi slušnému hereckému obsadeniu. Ťažko povedať, kde to škrípe, každopádne Zámok hrôzy nedáva svojmu menu zadosť. Alebo aj áno, podľa toho, či máte zvlášť vydarený zmysel pre iróniu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

To nebyl horor, to byla reklama na triky ILM! Všem doporučuji si sehnat originální film Haunting (1963), který nemá žádné vizuální triky, ale je tisíckrát napínavější. Duchové "plavající" pod prostěradlem mě maximálně znechutili, stejně jako většina dalších nesmyslných a samoúčelných vizuálních exhibic. FUJ! ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých filmov, ktorý mal všetko čo potreboval. Alebo aspoň väčšinu. No na nedostatok výborných hercov (Neeson, Wilson) a znamych tvári (Zeta-Jones) sa stažovať nedá. Tak isto aj vysoký rozpočet je krásne vidno na perfektne gotickom zámku. Dokonca aj hudba stala za to, kde Jerry Goldmisth vyťahoval presne tie tony, ktoré pre navodenie strachu, napätia a atmosféry je potreba. No bohužiaľ nič s toho sa nepodarilo a celý film sa rozpadol, pod režisérskym dohľadom známeho kameramana (Jan de Bont), ktorý si tento krát vymenil stoličku a skratka to nezvládol, pretože na horor to malo dosť mizernú atmosféru s nulovým napätím, lakačkami a vlastne aj scenárom. A s tohto už ani snažiaci sa Goldmisth nič nezachráni. 50% - 2* ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

A tohle je co.. Zase strašidelný dům. K tomu už není co dodat, měl by se vytvořit nový žánr - househorror (a teď nemyslím filmy s vraždícími housaty). Průměrná režie filmu nepomůže, i Owen Wilson se o to marně pokouší. Nebýt Liama Neesona, Catheriny a některých dalších, možná by se dalo uvažovat o třech hvězdičkách. Takhle jde jen o další strašidelné stavení s hrozivou minulostí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim, co proti tomuhle filmu vsichni maj. Samozrejme sem uz videl hodne lepsich hororu, ale tomuhle se neda uprit urcita atmosfera a navic se mi, nevim proc, proste libi. Krve tu je naprosty minimum a vyvrazdovacka to taky neni, ale vynahradi to nekolik povedenejch hororovejch scen. Pak tu jsou ale takovy, kery pusobi spis smesne. Triky jsou docela slusny, hudba spravne hororova a herci v poho, ale na 5* to nebude. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • V době premiéry se proslýchalo, že za některými scénami stojí samotný Steven Spielberg, který se na place skutečně několikrát objevil. Toto tvrzení však nebylo nikdy potvrzeno. (Tereza666)
  • Nellino (Lili Taylor) auto, ktoré zdedila po svojej matke a prišla v ňom do sídla, je AMC Gremlin z roku 1974. (Arsenal83)
  • Zámek, na kterém se tento film natáčel, se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Tereza666)

Reklama

Reklama