Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neeson sa nudí, De Bont zarába iba na nájom, Zeta Jones sa snaží presadiť blockbusterom a divák nechápe. No a bohužial sa najviac nudia strašidlá, ktorých naštval scenárista, že sa kvôli takejto blbosti museli preberať z dlhoročného spánku. Jeden z mnohých komerčných omylov. Videl som časom aj originál, tento film z neho dosť čerpá, len mám pocit, že ak by to tiež celé nechali iba v náznakoch, dopadlo by to omnoho lepšie. To je paradox, keď už máme také technické možnosti, že stará škola funguje lepšie. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jane, chlape, počítače ti horor neudělají. To bys mohl jako kameraman vědět ne? Tahle předělávka či spíše nová verze klasického britského hororu The Haunting z roku 1963, kterou měl na svědomí režisér Robert Wise, má jeden základní problém – je bez atmosféry a po chvilce i bez napětí. Počítač vám sice vytvoří nejrůznější bubáky, ale už vám nevytvoří mrazení v zádech. Nebo možná ano, ale spíš když pomyslíte kam se ten rozpočet ztratil. To že se de Bontovi více než povedla Nebezpečná rychlost a celkem i Twister ve mě zbudilo velká očekávání. Ta ovšem utuhla ve chvíli, kdy jsem tuhle podivnost zhlédnul. Selhalo tu snad všechno co mohlo atmosféru snad jen trochu navodit. Scény zabití jsou oproti přeplácanému pozlátku kolem směšné, herecké výkony podprůměrné a to i u takových schopných herců jako je Liam Neeson. Závěr filmu je teatrálním pokusem vyburcovat alespoň pocity diváků, ovšem přes ospalost z předešlých 100 minut je to neúčinné. Kvituji pár zajímavých momentů, hlavně sošky dětí a zařazení dětského elementu vůbec. Hudba opět leccos zachraňuje a bodejť by ne, když je pod ní podepsán mág mezi hudebními mágy – Jerry Goldsmith. Scénář podle klasické novely The Haunting of Hill House se Davidu Selfovi nepodařilo zrovna dvakrát dotáhnout. Zklamání, velké zklamání. Takže za tenhle nehororový akční snímek co dělá bu bu bu jako zombík amatér dávám 1 a 1/2. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dosť podceňované dielo? Určite. Aspoň z môjho pohľadu to tak vyzerá. Je síce pravda, že spracovanie sa muselo vzhľadom na rozpočet držať v kruhu klasických spielbergovských strašidelných hitov, to mu však na pôsobivosti neuberá. A už keď tak, mohla sa na DVD vydať nejaká R-ková verzia, ktorá by uspokojila tú druhú polovičku divákov, ktorým to veľmi nesadlo. Neverím, že počas natáčania sa nejaký ten neprístupný materiál nenatočil. ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

V první řadě je tento snímek REMAKEM stejnojmeného snímku (Haunting) z roku 1963, který jsem viděl a je mnohokrát lepší (csfd - 87%). Zámek hrůzy není příliš strašidelný na rozdíl od původního Strašení. Do scénáře producenti nastrkali spoustu pitomin. Toto je další z mnoha krásných ukázek toho, jak dokáže Hollywoodská produkce otřesně zbídačit výborné předlohy. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film disponuje dvomi aspektami, prečo si tento film pozrieť. Jednou je tajomné, temné a veľkolepé sídlo, ktoré samé o sebe bolo strašidelné. A myslím si, že bolo asi aj jediné čo bolo na filme strašidelné. A za druhé sú to známe mená, ktoré vám, ale dobrý film nezaručia a tramtadadá ani nezaručili. Scenár mizerný, film bol zábavy na miestach, kde chcel zaujať silným napätím. A príbeh bol tiež totálne bez originality. Ked si chcete pozrieť ducharčinu a aj pri nej sa báť, dajte prednosť The Haunting (1963), ten je cez atmosféru king a tento film sa mu nemôže rovnať, len to som chcel. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Zámek, na kterém se tento film natáčel, se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Tereza666)
  • Kyvadlo ve tvaru lví hlavy bylo dotvořeno digitálně. Během natáčení byla použita velká zelená koule. (Tereza666)

Reklama

Reklama