Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

juta 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že by tohle mohl být remake, ale to vůbec nevadí. Už když jsem ho viděl prvně před dávnými časy, tak na mě film zapůsobil a nedivím se, že si ho vzali na paškál i tvůrci Scary Movie. Samotný film je udělaný velice dobře. Atmosféra starého domu plného kýčovitých, ale pěkných prostor je tu více než dobrá a na svoji dobu má na dobré úrovni i efekty sloužící ke strašení. Takže za mě se jedná o nadprůměrný horůrek. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

To nebyl horor, to byla reklama na triky ILM! Všem doporučuji si sehnat originální film Haunting (1963), který nemá žádné vizuální triky, ale je tisíckrát napínavější. Duchové "plavající" pod prostěradlem mě maximálně znechutili, stejně jako většina dalších nesmyslných a samoúčelných vizuálních exhibic. FUJ! ()

Reklama

Terter 

všechny recenze uživatele

Je známo, že člověk se nejvíce bojí toho, co není vidět nebo něčeho netušeného. Jan de Bont je buď hororový neumětel nebo ignorant, který tento poznatek s ďábelským smíchem splachuje do záchodové mísy. Každopádně divákům servíruje film, kde duchové ohlašují svou přítomnost div ne tlampačem a ukazují se v celé své digitální kráse. Nejhorší ale je, že ten film nefunguje nejen jako horor, ale i jako cokoliv jiného. Na parodii je to málo vtipné, na to, aby se tomu divák chechtal zase málo blbé. Takže ta hvězdička jde na vrub některým architektonickým vychytávkám domu a jednomu vtipnému momentu na začátku a víc ani ťuk. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Remake původního filmu z roku 1963, předělaný na thriller. Scénář je trošinku vylepšený, hlavně snahou dát nějaký pozitivní smysl závěru. Jinak asi největší pochvalu zaslouží zajímavé exteriéry a interiéry, točené převážně na zámku Harlaxton Manor v Anglii (historizující pseudorenesance z 30. let 19. století). Ale scénář se mi celkově nelíbi, stejně jako u prvního filmu (který je rozhodně umělečtější, nicméně nudný), takže sebelepší vizuální vylepšování či zvyšování "akce" tomu nepomůže. Prostě začíná to zřejmě už u literární předlohy. Propadák to sice není, ale slabší tři hvězdičky. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

4 / 10 Na tomto filme je najdesivejší fakt, že je tak podpriemerný, a to aj napriek schopnému režisérovi a veľmi slušnému hereckému obsadeniu. Ťažko povedať, kde to škrípe, každopádne Zámok hrôzy nedáva svojmu menu zadosť. Alebo aj áno, podľa toho, či máte zvlášť vydarený zmysel pre iróniu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 29. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Liam Neeson začal během natáčení přezdívat Catherinu Zeta-Jonesovou "velšská gazela". Během neustálého opakování scén zběsilého úprku totiž Neeson Zeta-Jonesové zkrátka nestačil. (Tereza666)
  • Oficiální špenělský název pro film La maldición je přeložen jako Prokletí. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno