Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neeson sa nudí, De Bont zarába iba na nájom, Zeta Jones sa snaží presadiť blockbusterom a divák nechápe. No a bohužial sa najviac nudia strašidlá, ktorých naštval scenárista, že sa kvôli takejto blbosti museli preberať z dlhoročného spánku. Jeden z mnohých komerčných omylov. Videl som časom aj originál, tento film z neho dosť čerpá, len mám pocit, že ak by to tiež celé nechali iba v náznakoch, dopadlo by to omnoho lepšie. To je paradox, keď už máme také technické možnosti, že stará škola funguje lepšie. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Remake původního filmu z roku 1963, předělaný na thriller. Scénář je trošinku vylepšený, hlavně snahou dát nějaký pozitivní smysl závěru. Jinak asi největší pochvalu zaslouží zajímavé exteriéry a interiéry, točené převážně na zámku Harlaxton Manor v Anglii (historizující pseudorenesance z 30. let 19. století). Ale scénář se mi celkově nelíbi, stejně jako u prvního filmu (který je rozhodně umělečtější, nicméně nudný), takže sebelepší vizuální vylepšování či zvyšování "akce" tomu nepomůže. Prostě začíná to zřejmě už u literární předlohy. Propadák to sice není, ale slabší tři hvězdičky. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

4 / 10 Na tomto filme je najdesivejší fakt, že je tak podpriemerný, a to aj napriek schopnému režisérovi a veľmi slušnému hereckému obsadeniu. Ťažko povedať, kde to škrípe, každopádne Zámok hrôzy nedáva svojmu menu zadosť. Alebo aj áno, podľa toho, či máte zvlášť vydarený zmysel pre iróniu. ()

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Bezpochyby absolutní špička současné digitální trikové idiocie a autorské impotence. Obsazení Owena Wilsona dělá z filmu nechtěnou parodii. Jeho skon si v ničem nezadá se scénami ze Žhavých výstřelů či Scary Movie. Tento paskvil není třeba parodovat, je směšný sám o sobě. Navíc hloupý a nudný. Možná vůbec nejhorší vysokorozpočtový studiový film 90. let. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Více méně vtipná povídačka o domě, kde straší. Jediné, co zvedá tuto jinak pitomost nahoru, je opravdu parádní staršidelný dům, jeho ještě parádnější interiér a velmi pohledná Catherine Zeta, když říká Ježiš a běhá tam v pyžámku a minisukni:-)) A taky jsem si odnesl jedno poučení: čím je duch starší, tím víc hnědne:-))) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Liam Neeson začal během natáčení přezdívat Catherinu Zeta-Jonesovou "velšská gazela". Během neustálého opakování scén zběsilého úprku totiž Neeson Zeta-Jonesové zkrátka nestačil. (Tereza666)
  • Oficiální špenělský název pro film La maldición je přeložen jako Prokletí. (Chatterer)
  • Liam Neeson trpí strachem z výšek, a tak ve scéně, kdy v zahradním pavilónu šplhá vzhůru, aby zachránil Nell, nemusel svůj vyděšený výraz vůbec předstírat. (Tereza666)

Reklama

Reklama