Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dějově jednoduchý až blboučký horůrek pro náctileté publikum, ale nemůžu si pomoct - napoprvé se mi to líbilo a určitá slabost pro tento film mi zůstala i s odstupem let. Jakkoliv chápu námitky a smích všech zúčastněných, viděla jsem prostě spoustu podstatně debilnějších filmů (zvláště pak hororů). Nicméně za horor/thriller/mysteriózní by se ještě patřilo zařadit "komedie". 51% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

tomuto filmu chyba to najdolezitejsie a to atmosfera a mrazive sceny kde namiesto nich ponuka len slabe cgi sceny bez napatia, ktore akoby vypadli z nejakej epizody scooby doo-a. i ked som nevidel original od roberta wise-a viem si predstavit ze sa mu darilo budovat napatie presne opacnym sposobom, kde divakovy nic neukazal a pracoval len so zvukom a predstavivostou... ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Tohle je šílenost....první půlka filmu je naprosto špičková, napěti se výborně buduje a stupňuje...ovšem v momentě kdy se začnou hejbat kamenný a ocelový sochy, z bazénku vylejzat vodník, jde kvalita prudce dolů. I horory by v sobě měly mít alespoň nádech realističnosti, ale tady se z toho v druhé půlce stává fraška. ()

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Bezpochyby absolutní špička současné digitální trikové idiocie a autorské impotence. Obsazení Owena Wilsona dělá z filmu nechtěnou parodii. Jeho skon si v ničem nezadá se scénami ze Žhavých výstřelů či Scary Movie. Tento paskvil není třeba parodovat, je směšný sám o sobě. Navíc hloupý a nudný. Možná vůbec nejhorší vysokorozpočtový studiový film 90. let. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Je známo, že člověk se nejvíce bojí toho, co není vidět nebo něčeho netušeného. Jan de Bont je buď hororový neumětel nebo ignorant, který tento poznatek s ďábelským smíchem splachuje do záchodové mísy. Každopádně divákům servíruje film, kde duchové ohlašují svou přítomnost div ne tlampačem a ukazují se v celé své digitální kráse. Nejhorší ale je, že ten film nefunguje nejen jako horor, ale i jako cokoliv jiného. Na parodii je to málo vtipné, na to, aby se tomu divák chechtal zase málo blbé. Takže ta hvězdička jde na vrub některým architektonickým vychytávkám domu a jednomu vtipnému momentu na začátku a víc ani ťuk. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Oficiální špenělský název pro film La maldición je přeložen jako Prokletí. (Chatterer)
  • Liam Neeson trpí strachem z výšek, a tak ve scéně, kdy v zahradním pavilónu šplhá vzhůru, aby zachránil Nell, nemusel svůj vyděšený výraz vůbec předstírat. (Tereza666)

Reklama

Reklama