Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (115)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Celkem nadhodnocený film. Vadí mi označení na čsfd, že to je horor a mysteriozní. To teda nevím, kde na to přišli. Plavala tam jedna dravá ryba a objevil se tam jeden voodoo šašek a tím to skončilo. Já teda nejsem milovník hororů, ale když už očekávám horor, tak jsem pak na konci dokonce zklamaná, když se nic neděje. Ale to není chyba toho filmu. Na začátku byla taková pěkná akcička, kdy cosi třískalo s holčinou o šutry ve vodě. Potápění ve filmu bylo téměř komické. Nevím, jestli to na tu dobu bylo normální, ale potápět se v pláťákách a košili mi připadalo směšné. Tak když nemám neopren, tak se radši vyslíknu do plavek ne? A taky mi vadilo, jak si pod vodou s tím dýchacím přístrojem v držce parádně pokecali. Ještě v takové hloubce. Trochu věrohodnosti prosím!!! Jinak při záběru z dálky ve vodě bylo vidět, v jak šílené byli hloubce, ale hlavička je taky asi nebolela. Trochu nedomyšlený. Zápletka nebyla nejhorší, ale zase kdovíjak nenadchla. Celkově průměr. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak jako malého mě tenhle film dost zklamal, to víte co já věděl o takovýhlech filmech? Jen to že to bylo po Čelistech takže jsem čekal něco v tom stylu, nakonec mě film ale zklamal a to díky tomu že se tu 2 hodiny nic moc nedělo, a není tomu jinak ani dnes, nečekal jsem nic extra po těch 10 letech co jsem to viděl poprvé ale čekal jsem aspoň průměr. Nicméně film jsem si pustil asi na 3x protože jsem u něj vždy usínal. Herci jsou dobří a film je i dobře natočený ale mě moc nebavil. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech stále napínavé dobrodružství a honbě za pokladem. Film skýtá několik památných scén - první hned v úvodu při potápění, kdy Gail pátrá kolem vraku, honička s náklaďákem, voodoo rituál, souboj dvou obrů, ale hlavně muréna! Tedy ve skutečnosti na člověka zaútočí výjimečně, naopak dá se i krmit z ruky. Možná větší obavy by měla způsobovat barakuda v úvodu, byť ta na větší kořist útočí v hejnu. Ale její zuby jsou jako nože. Ozdobou snímku je krásná Bissetová, miss mokré tričko. Pro současného diváka je snímek místy možná pomalejší, kdo má ale rád podmořské záběry, tak si ho naopak užije naplno. Film je velmi zdařilý i po trikové stránce a má atmosférickou hudbu, co nepřipomene ani tak Čelisti, jako spíše Vetřelce - scéna, kdy potápěči proplouvají okolo zbytků potopeného chrámu. Ač film nedosahuje kvalit Čelistí, tak hodnocení ponechám. Viděno 4x, v kině nejlepší. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dovolenkové potápanie s Bissetkou by som určite bral a bolo by mi jedno, či je v tesnom tričku, samozrejme mokrom, alebo v potápačskom obleku. Už v prvej scéne jej hrozilo nebezpečenstvo, to mi stuhla krv v žilách, pričom ju čakali ešte horšie zážitky od prívetivých miestnych černochov. Polovica filmu sa odohráva pod vodou, za to má moje veľké plus, aj v tom období dokázali filmári príjemne natočiť podmorské scény. Ale spôsob rozprávania príbehu a pátrania po poklade mi veľmi nevyhovoval, tam sa už prejavil vek filmu a gradovanie deja je slabšie. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu jde o vynikající práci s kamerou a velmi dobře vybudované napětí. Ve chvíli, kdy se z tajemné síly skryté v hlubinách vyklube obyčejný(byť energický) úhoř a začne se jednat o poklad a morfium se však adrenalin hroutí jak domeček z karet. Náhle je jasné, jak všechno dopadne a příběh přichází o veškerou exkluzivitu. Musím ovšem podotknout, že bojová scéna tělo na tělo, kde autoři využili i motorovou pilu a kamera opustila místo včas, abychom mohli hádat, který z mužů skončil se zlomeným vazem, patří k těm nejsilnějším, jež jsem vůbec viděla co se do autentičnosti a zážitku týče. Podobně na mě působí třeba Agent bez minulosti. Proto klobouk dolů před snímkem z roku 1977. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se v podmořském ráji na Panenských ostrovech. (ČSFD)
  • Film byl natáčen v prostoru přídě více než dvacet metrů pod hladinou. (Cherish)
  • Mechanická muréna ze scény prohledávání vraku měla přezdívku Percy, mechanický žralok ve filmu Čelisti (1975), který je také podle Benchleyho titulu, zase Bruce. (dokec)

Reklama

Reklama