Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (116)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dlhočizný, údajne dobrodružný film o nájdení medailónku a jednej z mnohých ampuliek s morfiom. A zápletka je hotová, i keď 90 % užívateľov bolo hotových najmä z Jacqueline Bisset v mokrom tričku. To je aj jediný zapamätateľný zážitok z tohto filmu. A pre mňa, ktorý si Jacqueline pamätal už z prvého Letiska a Americkej noci nie je ani potrebné pamätať si aj niečo viac. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Oproti nudné a nezáživné Propasti tohle bylo kupodivu velice záživné a místy i velmi napínavé. Třeba jak tam na začátku Bissetku něco čapne, tak to jsem ani nedýchal. Nolteho knír mě sice celý film notně iritoval a Bissetka není vůbec můj typ, ale naštěstí Shaw a Wallach to vyrovnali na výbornou :) ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Benchleyho román The Deep sa mi do rúk síce nikdy nedostal, no počas sledovania jeho filmovej adaptácie som občas mal pocit, ako keby som ho práve čítal... V niektorých sekvenciách sa mi totiž zdalo, že dialógy, hypotézy a úvahy hlavných postáv boli z knižných stránok prenesené na strieborné plátno doslovne, čo v prípade sfilmovaných literárnych diel nebýva vždy šťastné riešenie. Nebolo to však nejako vyslovene otravné a celkovo sa dá povedať, že Hlbina je pútavý dobrodružný thriller, ktorý napriek pár hluchým miestam určite má divákovi čo ponúknuť... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zlato a drogy plus velmi reálně působící akční scény, občas i šikovně šmrncnuté Čelistmi... Nejmíň čtyři hvězdy. A až se zase někdy potopím k oběma na sobě ležícím vrakům (a to si pište, že jo!), uvidím, jestli žraločí zub času trochu neohlodal tuhle pecku mého mládí. A jestli ne, půjdu na maximum. Co bylo wow: veškeré scény s potápěním (a že jich tam bylo dost), kdy jsem nevěděl, jestli mám dřív sledovat tu nádheru oceánu nebo mokré tričko Jacqueline Bisset. Tedy, samozřejmě věděl. Bylo mi tenkrát čtrnáct... Kdyby tam po mořském dně prosupěla parní lokomotiva táhnoucí na vagónech celý cirkus Berousek, ani si toho nevšimnu. Zaujal bodypainting, který zlosyni prováděli chudince Žaklínce. Jak jí drželi ruce a ta pařátka, namočená v krvi, či v čem, jela tý udýchaný holce po bříšku, přes pupík, dolů po podbřišku... až ... až na ... STŘIH! Pitomej střihač. Řeknu vám, to si u mě David Berlatsky, kazišuk jeden, nadosmrti rozlil ! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Hlubina je především dobře vypadající dobrodružný film, plný perfektně zvládnutých podmořsýkch záběrů, na které bych se vydržel dívat celou věčnost snad i bez děje. Co je ale slabší je to co se děje nad hladinou. Nejvíce filmu schází jakákoliv propracovanost postav. Obzvlášť u těch hlavních není někdy zřejmé, co je nutí konat tak právě tak jak konají, nebo proč jsou tak zapáleni pro hledání pokladu, když je to může stát život a stejně jim z toho nic nekápne. Události a padouši se dějou tak nějak nahodile bez zřejmé dějové logiky. Škoda. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Jedná se o devátý kasovně nejúspěšnější film roku 1977 a nejúspěšnější film studia The Columbia Pictures. (dokec)
  • Vrak, k němuž se hrdinové filmu potápějí, byla skutečná loď Královské lékařské společnosti, která ztroskotala v roce 1867 u Britských Panenských ostrovů a rozlomila se na dvě části. (Cherish)
  • Některé zdroje uvádí, že díky Jacqueline Bisset, která se zde potápí v bílém tričku (nemá horní díl plavek), vznikl trend soutěže „Miss mokré tričko“. (Pavelkedar)

Reklama

Reklama