Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

Shit 

všechny recenze uživatele

Perfektní korejský anime s kvalitním, i když trošku omletým příhěhem mírně připomínajícím Total Recall a obalený do absolutně božskýho vizuálu, kterej mě totálně uchvátil a považuju ho za jeden z nejkvalitnějších hned za japonským GITS II a hlavně proto dávám 5*, jinak bych asi šel níž, ale prostě po úvodním menším animátorským rozehřívání se to fakt změnilo na nádhernou, ale i pro příběh účelnou, pastvu pro očí a když se k tomu ještě přidá, pravděpodobně asi jenom pro mě, dobrej příběh, tak nemůžu jinak ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Wonderful days se rozhodně řadí mezi moje nejoblíbenější anime. Neváhám dát plný počet bodů, protože tento korejský snímek je prostě uplácán z té správné hlíny. Základem je sice nekomplikovaný příběh, ten je však skvěle odvyprávěn a jak se film ubírá k finále, strhává více a více pozronosti. Finále ve stavu bez tíže pak patří k tomu nejkrásnjěšímu, co jsem v žánru anime viděl. Na tomto prožitku má zásluhu krásná doprovodná hudba . Dalším faktorem, který má zásluhu na mém hodnocení je technické zpracování. Film o filmu mi doslova vyrazil dech. Zakomponování skutečných modelů, s 3D grafikou a klaisckou velice precizní animací je krásné a efektní. Anime jsem si zamiloval právě kvůli titěrné animaci a kvůli vizonářskému zpracování akčních scén. A akční sekvence jsou zde také výborné. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Správně deprimující, temná apokalyptická budoucnost, hlavní hrdina žijící na periferii … a jeho přítelkyně z dětství, která patří do týmu "vyvolených“ z města snů. Pochopitelně se najde i neústupný sok v lásce, který k dosažení svého cíle nepoužívá zrovna nejčestnější metody. Kromě toho Zemi hrozí další rozsáhlé znečištění ... Znečištění, které město Ecoban nutně potřebuje k životu, protože z něho získává energii - jenomže zdroje po letech hojnosti vysychají a tudíž je třeba způsobit menší ekologickou katastrofu. Logicky musí následovat pokus našeho hrdiny o její odvrácení - vedený utkvělou touhou po modrém nebi a slunci nad hlavou ... Úchvatné a do detailů propracované výtvarné ztvárnění podtrhuje podmanivá hudba jakoby z jiného světa. Je pravda, že příběhu by slušela delší stopáž s promyšlenějším scénářem a lépe vykreslenými charaktery jednotlivých postav, ale v tomhle případě se přikláním k vyššímu hodnocení. A protože jsem docela překvapená a odvázaná z námětu a hlavně z jeho zpracování - včetně strhujícího finále, neodpustím si malou poznámku, která s tímhle filmem vůbec nesouvisí --- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! --- Bože, nějak takhle měl přece skončit třetí díl "Matrixu“ !!! Alespoň jsem si to vždycky představovala. Ne jenom křehkým příměřím a pouhým obnovením rovnováhy virtuální reality, která nic podstatného neřeší - sebeobětování Nea mělo přinést alespoň příslib nějaké SKUTEČNÉ změny … Změny, která by třeba až někdy v daleké budoucnosti umožnila strojům brát si energii odjinud nežli - řekněme - z "lidských“ zdrojů a lidské rase by přinesla naději na normální život. Ale to je jenom taková moje zcela soukromá, dnes už bezpředmětná a možná i hloupá vize - a navíc sem nepatří, i když ji nemůžu dostat z hlavy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, či je táto kombinácia slušnej CGI grafiky a klasickej anime animácie postáv tou správnou voľbou, mal som totiž občas pocit, akoby sem tieto postavy prišli z inej dimenzie a v novom priestore tápali. Nie príliš vzdialená budúcnosť, avšak podmienky absolútne odlišné od tých dnešných, polarizovaná spoločnosť na pokraji vojny. Asi nie je jednoduché vymyslieť originálne dystopické sci-fi, lenže viac ma zarážali klišé, objavujúce sa v priebehu klasického a predvídateľného deja. Problém celej planéty sa dá samozrejme vyriešiť pomocou svietiaceho predmetu, ktorý treba vložiť do nejakého futuristicky vyzerajúceho zariadenia, ku ktorému sa dostaneme cez niekoľko neschopných ochrankárov a za desať minút sa môžu miliardy ľudí vrátiť k pôvodnému spôsobu života. Vychutnať si Skazu Escobanu znamená mať slabosť pre sci-fi a anime zároveň a keďže aj napriek tomu ma film príliš nebavil, tak asi treba byť aj v mladšom veku, keď ste tak veľa podobných filmov ešte nevideli. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Korea a animé, z tohoto spojení vznikl velmi kvalitní animé film, který je vizuálně skvěle udělán, má i docela slušný příběh, atmosféra je vyloženě k nakousnutí, ale hlavně výborný soundtrack, který vrcholí arií, která podbarvuje slow motion scénu, která je vrcholem tohoto animé. Hodně se mi i líbila scéna se západem slunce na vraku lodi a puštěný song na vinylu. Tohle vše dělá z tohoto kousku kvalitní záležitost. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno