Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři svérázní studenti Derek, Jones a Travis se rozhodli zpracovat pro svou závěrečnou ročníkovou práci zdánlivě nevinný projekt: Jak vznikají a jak se šíří pomluvy? Ale to první, co pro svou práci potřebovali, byla právě ona fáma. A tak jedné noci, když spatřili v jednom klubu v objetí Beaua a Naomi, dostali ďábelský nápad, že upřímný vztah zamilované dvojice bude sloužit jako základ jejich pomluvy. A pak už bylo dílem okamžiku vypustit vražednou fámu... Naomi, po celém campusu známá svým zásadním odmítáním předmanželského sexu se záhy dozví, že při svém odchodu z nočního klubu byla znásilněna. Ona si však, díky přemíře alkoholu vypitého ten večer, pamatuje pouze to, že odešla se svým přítelem Beauem. A tak vzniká podezření, že byla znásilněna právě Beauem! Přízrak pomluvy obludně narůstá a nedá se zastavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Fáma je stejný druh filmu jako Mělký hrob nebo Poslední večeře. Přesně na hranici mezi černou komedií a psychologickým thrillerem. A stejně dobrý. Zápletka (tři přátelé vypustí do světa fámu o své spolužačce, ta se šíří školou jako zvuk tamtamů, každý si k ní něco přidá a nakonec se jako bumerang vrací ke svým původcům) je tak výživná, že se nechce věřit, že to ještě nikoho nenapadlo. Doporučeníhodný film, jedině z pointy jsem měl pocit, že scénáristu napadla až na poslední chvíli. 80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Označení klasický teenagerský thriller se pro tento snímek hodí dokonale. Zápletka je jednoduchá, napětí se slušně stupňuje, herci se moc nesnaží (ani nemusí) a stejně jim nelze nefandit, a to vše je pak zabaleno do slušivého kabátku odsýpající režie s bezvadně podkreslující hudbou. Vzhledem k tomu, že se prvoplánově jedná o lehce stravitelný film, jehož účelem je především pobavit, tak mu snad ani nejde vytknout absurdní vyhrocování klepů, jejichž název snímek v doslovném překladu originálu nese. Podobně si potom příliš nestěžuji na občas nesmyslné reakce a chování postav, čemuž nasadil korunu nereálný konec. Důležité tedy v tomto případě je vědět, jak k filmu před začátkem přistoupit: kdo mnoho nečeká, hodně dostane... Taková menší sranda nakonec: Norman Reedus vypadá jako mladší brácha Sama Worthingtona! ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jakou rychlostí se šíří drby je neuvěřitelné. Komu je dobré věřit a komu ne? Obsah filmu mě zaujal podobně jako obsazení těmito skvělými herci: James Marsden, Norman Reedus, Kate Hudson a musím uznat, že se v lepším světle ukázala i Lena Headey i když na naprostou změnu mého skeptického názoru bude potřeba více jejich rolí (ale s tím nespěchám). Když jsem to tak sledovala tu neuvěřitelnou rychlost posílání drbů po škole a šuškání na hodinách došlo mi, že takový koncept se zobrazuje ve všech podobných dramatech/thrillerech. Je parta kamarádů co spolu na něčem pracují a v té hlavní dějové linii se zobrazuje nejen ta zápletka, která je důležitá, ale vybere si jednoho z přátel a na něj poodhaluje určitá fakta, resty, minulé prohřešky. Je to typické, ale nikoliv stereotypní. Originálním způsobem zamotané do sebe, že to dávalo smysl a konec myslím člověka nějak před ním samotným i napadne - a v tom je ten kousek originality. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z takového prostředí, mám rád filmy, kde jsou mladí rozmazlení a můžou si dělat co se jim zlíbí! Mám rád i to, když se na konci filmu ukáže, že je to všechno tak trochu jinak. A taky to, že z tak všední záležitosti, jako je drb, se udělá perefektní zápletka! Proč teda jen 3*? Od začátku tušíte, že se něco chystá, a přibližně v polovině filmu vám to pak dojde! ()

Verilla 

všechny recenze uživatele

Myšlenka zajímavá, pointa méně. Je to škoda, protože by se dal z tohohle tématu vytvořit hodně dobrý a poutavý snímek a místo toho před námi stojí teenagerovská představa, jak se pomlouvají v Americe na střední. Přišlo mi, že to ani nepřipomíná vysokoškolské prostředí, asi aby přilákali více diváků. Hudba byla ale opravdu skvěle devadesátková:-) ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama