Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pětka byla ucházející, se stále nadupaným doktorem Loomisem, ale pokazil jí podivný význam konec se snahou přesměrovat vysvětlení Myerse někam jinam. A právě tohoto úkolu se zhošťuje šestka, s pofidérním společenstvím druidů, jen tak na začátku směšně zlikvidují postavu Jamie hranou jinou herečkou a pak se vrhnou do krvavé lázně s unaveným Loomisem a naprosto pitomým dějem. Smutné, smutné. Donald Pleasance to měl s hrdostí zabalit po svém výborném výkonu v pětce. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Halloween 6-ka mi paradoxne prišla zábavnejšia ako predchádzajúci diel, môže za to ešte stupidnejší scenár (naj je emocionálna scéna medzi Michealom a Dr. Loomisom!!:) ale v tomto prípade to vôbec nevadí. Sem tam sa dokonca podarí nastoliť aj celkom hustú atmosféru, ale inak je to len ďalší hororový kolovrátok.. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Siesty diel Halloweenu reziroval opat dalsi reziser : tentokrat si na rezisersku stolicku sadol Joe Chapelle. A reziserskym talentom nema ani na Othenin-Girarda, ani na Dwighta H. Little, a toboz uz nie na Johna Carpentera. Strasidelna atmosfera tu akasi je, ale je nedotiahnuta a akasi polovicata, pribudlo opat nudy, rozhovory su dlhe, nudne, prazdne a o nicom, logika dostava na frak v kazdom druhom zabere, strih je spatny. Donald Pleasence to uz sam nezachranil a Jamie Lee Curtis uz nemala zaujem. Aby som vsak nekoncil depresivne - vrazdy su na sposob Jasona Vorheesa, a zaner horor/fryler mi sedi. Hlavne, ze sa tuna nespaja horor s komediou. 68 % ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1978 natočil americký režisér John Carpenter film "Halloween". To bol začiatok slasher horrorovej série o vyčínaní neľudského vraha Michaela Myersa. Od vtedy sa vyprodukovalo mnoho pokračovaní. Niektoré boli lepšie, iné za moc nestáli. Diel s poradovým číslom šesť, s podtitulom "Prekliatie Michaela Myerse", sa veru moc nepodaril. Scenár v ktorom sú naivne zakomponované druidské mýty, thornov symbol, runy a pohanská sekta je vskutku hlúpy. No a ani samotný Michael Myers sa tu bohvie ako nepredviedol. Zabil iba štyri ženy a štyroch chlapov. Čakal som väčšie jatky. ** ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Obě rozličné verze filmu jsou po příběhové stránce stejně přiblblé a odvádějí legendu Michaela Myerse jiným směrem, než by si jakýkoliv divák přál. Mám-li je však porovnat, rozhodně je tzv. producer's cut (původní verze) ve všech ohledech lepší a snesitelnější. Dokáže totiž nabídnout aspoň základní filmové prvky, jako jsou návaznost scén, orámovanost děje, slušný střih, kvalitní hudební doprovod a hlavně důstojné zachování scén zemřelého Donalda Pleasence. Kinoverze (přestříhaná a přetočená) nic z tohoto nemá - má jen víc vražd, jinak je to naprostý filmový fail, na němž se umíněnost režiséra a producentů strašlivě podepsala. Jestliže máte dokončený film a zemře vám stěžejní herec, tak se přeci nemůžete pouštět do tragických přetáček a úplně tím rezignovat v rámci smysluplného zakončení! Pak je jasné, že z toho vzejde jen taková urážka diváků, což kinoverze tohoto filmu vskutku je. Doktor Loomis by si zasloužil důstojnější odchod - třeba v H20. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • Producenti chtěli, aby si Brian Andrews zopakoval svou roli Tommyho Doylea z původního Halloweenu (1978). Brian však neměl žádného agenta, proto jej nebylo jak kontaktovat. (HellFire)
  • Dle původního scénáře měl John Strode (Bradford English) při příchodu domů zapnout televizi, v níž by zrovna běžel záběr umírajícího chlapce z Halloweenu III. (HellFire)
  • I když režisérský sestřih nebyl nikdy oficiálně vydán, několik měsíců po uvedení filmu do kin kolovala mezi lidmi jeho nelegální verze. (HellFire)

Reklama

Reklama