Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

3n3my 

všechny recenze uživatele

Určite nie odpad, ale slabší priemer je toto šieste pokračovanie Myersovho vyčíňania. Slabá atmosféra a nelogické pasáže túto časť ubíjajú, zaradenie sekty ako nového prvku mohlo byť príjemným spestrením, no zostalo nedotiahnuté. Ešteže prakticky hneď nasledovalo H20, ktoré upadajúcu sériu opäť oživilo. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Pôvodná verzia je priemerný film, ale až po pozretí Producer´s Cut (PC) verzii zistíte aký zlý je naozaj. Po takmer 20 rokoch oficiálne vyšla PC verzia na bluray a tak už nemusíme pozerať na zašuštenú a nekvalitnú vhs kópiu, ktorá bola dostupná. Ak neviete,tak oba filmy sa dosť líšia. V PC je 43 minút nových záberov (i keď si myslím, že ich je menej), má iný začiatok, totálne iný koniec a dáva pôvodnému filmu na frak. PC je ucelenejší film, ktorý je viac atmosférickejší a rozpráva o mytológií Halloweenu. Ukazuje koľko nelogických vecí je v kino zostrihu na dáva nám viac Dr. Loomisa. A vlastne po smrti Donalda Pleasencea prišlo k radikálnemu kroku film pozmeniť. Gore je slabšie a vraždy sú osekané čo zamrzelo, ale v konečnom dôsledku ide o kvalitnejší film. Samozrejme sa nejedná o nič svetoborné, ale ako zaujímavosť je to fajn a na porovnanie oboch zostrihov to poteší. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tam kdesi pod bílou maskou se kdysi skrývalo čisté zlo, ale postupem dílů a času je tím jediným co se pod maskou skrývá ksichtík pana kaskadéra. Šestý díl Halloweenské ságy je v celku nicotným hororem, který se seč může snaží tvářit jako srdnatě vybojované dobré pokračování. Přes porci brutality a několik záběrů v moderním hávu ovšem stále prosvítá ubohý scénář těžící z Xtého pokolení rodiny Strodeových. Za zmíňku stojí docela slušný výběr prostředí psychiatrické léčebny. Ale to ostatní už jaksi neplní svůj účel a proroctví s nějakou snůškou mytologických nesmyslů, to už nemá s Carpentrovým opusem nic společnýho. Dvě hvězdičky dávám proto, že pokud tenhle předkrm nebudete kousat a zhltnete ho celý, pak vám hned nedojde že je to pěkně hnusné papání. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden by si řekl, že už konečně nechají Michaela Myerse odpočívat v pokoji, ale to by jeho jméno nesmělo být tak uznávanou a prodejnou značkou. A tak byla jen otázka času, kdy se zase najde někdo, kdo natočí další pokračování této pomalu skomírající série. Když John Carpenter natočil původní Halloween, spustil hotovou lavinu šílenství a slasher coby hororový subžánr zažíval opravdu zlaté časy. Je tedy až s podivem, že dovolil svým následovníkům zajít až tak daleko, aby doslova každým dalším dílem prznili jeho skvostný výtvor. I zde jsme se dočkali nového režiséra a bohužel se ukázalo, že Joe Chappelle nebyl vůbec dobrou volbou. On za to ale mohl hlavně samotný scénář, který je největší slabinou tohoto filmu. Přitom samotná myšlenka nebyla vůbec špatná. Už od prvního dílu většina diváků přemýšlela, co bylo tím hnacím motorem Michaela Myerse v jeho vražedném šílenství a jak to že tolikrát přežil vlastní smrt. Onen mysteriózní nádech okolo tohoto tajemství byl tou správnou ingrediencí v nejrůznějších teoriích a samozřejmě nejčastěji se v této souvislosti mluvilo o staré keltské mytologii a rituálech (snad v každém díle této série přišlo na nějaké ty narážky). No a tak se chlapci (tvůrci) rozhodli vše vzít do svých rukou a divákům to pěkně „nasolit“. Bohužel to udělali opravdu nešetrným způsobem, kterým spíše většinu lidí dost znechutili. Nemluvě o tom, že si opět nelámali hlavu s předchozími díly a spoustu věcí si překroutili, jak se jim to hodilo, neseděli datumy, rodina Strodeových vypadala jako by o Michaelu Myersovi slyšeli poprvé – přestože adoptovali hrdinku prvního dílu a podobně se chovala i většina obyvatel nechvalně známého městečka, které si dle historie prošlo několika masakry. Ono těch nelogických věcí tam byla celá řada a nerad bych více spoileroval. Za velkou škodu považuji absenci Danielle Harris, kterou neobsadili do role Jamie kvůli požadavkům na honorář (5000 dolarů se jim zdálo moc, když už tam tato postava hrála jen několik minut). Za to Donald Pleasence tam vydržel až do samotného konce a je obrovská škoda, že tento vynikající herec bohužel krátce poté zemřel. Osobně bych šestému dílu dal jen něco mezi 30-40%, protože mě to moc nebavilo, slušných mordů tu bylo jen pár, kupilo se jedno klišé za druhým, atmosféra taky nic moc, ale jen kvůli tomuto panu herci a stálici této série dám o těch 10% navíc. Což znamená klasický průměr, i když si to šestka nezaslouží…50% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Pri piatej časti som tvrdil, že scenáristicky sa séria uberá na samotné dno, no to som ešte vtedy netušil ako bola spackaná šestka. Tvorcovia sa snažili do kultu Michaela Myerse vtesnať nejaký nový mysteriózny príbeh a tým vysvetliť dôvod všetkých vrážd a činov za celú éru. Dopadlo to katastrofálne a osobne považujem tento diel za úplne najhorší v celej sérií, horší ako tretia časť. Jedna hviezdička je za herca Donalda Pleasenca ktorý sa už premiéry nedočkal (asi zomrel popri natáčaní, keďže posledná pol hodina je zostrihaná naozaj čudne, akoby nestihol dokrútiť niekoľko scénok. A z obstojné gore, ináč katastrofa ktorá robí značke Halloween iba hanbu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Scénář prošel jedenácti verzemi. (HellFire)

Reklama

Reklama