Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Siesty diel Halloweenu reziroval opat dalsi reziser : tentokrat si na rezisersku stolicku sadol Joe Chapelle. A reziserskym talentom nema ani na Othenin-Girarda, ani na Dwighta H. Little, a toboz uz nie na Johna Carpentera. Strasidelna atmosfera tu akasi je, ale je nedotiahnuta a akasi polovicata, pribudlo opat nudy, rozhovory su dlhe, nudne, prazdne a o nicom, logika dostava na frak v kazdom druhom zabere, strih je spatny. Donald Pleasence to uz sam nezachranil a Jamie Lee Curtis uz nemala zaujem. Aby som vsak nekoncil depresivne - vrazdy su na sposob Jasona Vorheesa, a zaner horor/fryler mi sedi. Hlavne, ze sa tuna nespaja horor s komediou. 68 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Michael Myers se ještě v polovině devadesátých let vrátil v celkem zdařilé hororové jízdě, ale bylo jasné, že je to jeho labutí song. Dostal se do nepřízně fanoušků a tak se čekalo na nějaký restart série, který přišel až o mnoho let později. Černošský režisér a příležitostný herec Joe Chappelle je spíše režisér televizních nebo v té době vhs parametrů,ale s horory má nemalé zkušenosti. Film jako standardní horůrek svá kritéria splnil. Nenudil, nějaká invence je sice sporná, ale Myers to neřeší. Tedy vcelku uspokojivé a současně na dnešní horory málo atraktivní. Klady: tahle série se dá točit pořád a neskončí to fiaskem, dynamika děje, znepokojivá atmosféra, adekvátní obsazení, skalní hororista si to užije. Zápory: už to má až příliš béčkové atributy, levný "video" vizuál, nízká atraktivnost, slabší budování napětí, omletost příběhu, příliš zaměnitelné, málo propracované vraždy. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Spolu s Ressurectionem tvoří tento film dva nejhorší díly série. Takové ty hovadinky s mystickou sektou, která ovládá Michaela Myerse, mi opravdu silně neseděly. Snaha o vysvětlení toho, proč Michael zabíjí, se v tomto případě nepovedla (na rozdíl od Zombieho remaku) a je velká chyba, že se o to tvůrci pokoušeli. Michaela mám mnohem radši jako neovladatelně zlého člověka (Tak mě napadá: je vůbec ještě člověk? Co z lidských vlastností v něm mohlo po tolika letech zbýt?). Když odhlédnu od tohoto silného negativa filmu, tak zbytek je čirý průměr s nic moc hereckými výkony (až na Donalda Pleasence, který je už klasicky výborný a výrazně táhne film nahoru). ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Šestý díl Halloweenu se mi líbil nejmíň z celý série, fakt tohle už byla slabota. Je to zároveň poslední díl ve kterém se objeví Donald Pleasence jako doktor Loomis. Opět si v tomhle dílu jako ve čtyřce zahrál Michaela Myerse herec George P. Wilbur. Je tam už málo vražd a má to celkově takovou nudnou atmosféru, nový postavy nezajímavý. Gore tam nějaký je ale je toho málo, ale zas úplně špatně udělaný neni. Každopádně tenhle díl je největší sračka z celý série co se týče postavy Michaela Myerse, trojku k tomu vůbec nepočítám, to bylo o něčem jinym. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Pleasence chtěl pomoct a tak si tam ještě zahrál,ale je jediný proč se na to dá koukat. Skvělá ukázka jak z něčeho vyždímat něco,ale spíše na tom proďěláte. Je tu další remix úvodní Carpenterovy hudby. No a to je tak vše co bych o tomhle film mohl říct. Michael ke konci pár lidí povraždí,ale taky nic moc. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • V důsledku úmrtí Donalda Pleasence (dr. Loomis), tvůrčích neshod mezi režisérem Joem Chappellem a producenty, a také špatné odezvy při testovacím promítání, bylo třeba film notně sestříhat a přetočit některé scény - navzdory protestům herců a štábu. Mnozí z nich po těchto změnách vyslovili přání, aby aby už žádný film série Halloween nevznikl. (HellFire)

Reklama

Reklama