Reklama

Reklama

Osudově blízko

  • Japonsko Yomei Ichinen to Senkoku Sareta Boku ga, Yomei Hantoshi no Kimi to Deatta Hanashi (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý Akito se dozví, že do roka zemře. Zbývající čas proto stráví s jednou nevyléčitelně nemocnou holkou, aby jí zpříjemnil poslední půlrok života. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

"A tak kluk, který se bál smrti potkal holku, která se na ní těšila." Mám za sebou opravdu krásný film, na který jsem se těšila opravdu hodně dlouho. A když jsem se ho konečně dočkala, tak můžu říct jenom jedno: "Ještě lepší než v co jsem doufala.". Ano, poslední dobou se až moc tématicky pohybuju v těch koncích světa, ale v umírání trochu míň, tak byl čas srovnat skóre. Úvod tedy máme za sebou. A jaký je film Osudově blízko? Je to jiné, protože tahle zvědavost ze strany Akita je sobecká, protože to nechápe. Ale jak začne Harunu víc poznávat, tak mu začne docházet, proč se nebojí umřít, ale je to (logicky...překvapivě, že?) oboustranný (nahlas nevyřčený) obchod, protože jí samotné začne docházet, že se najednou vlastně bojí a tím dá zpátky Akitovi taky něco nazpátek. A není připravená. Ano, je to vlastně poměrně základní příběh...tak proč je to tak dobrý? Kvůli nenásilně napsaným konverzacím, které se dostanou pod kůži. Kvůli skvěle zahraným postavám. Takže tohle je ta část: jo, je to vážně krásně natočený. Prostě nádhera na film koukat. Vnitřně si uvědomuju, že Osudově blízko je "další z řady", hned jsem si spojila dva své oblíbené příběhy...a výsledkem je tenhle klenot. Jenže to vůbec nesnižuje kvality filmu. Právě naopak. I tak v něm lze najít stále něco pro mě jako diváka krásného. Že jsem poslední třetinu kompletně probrečela je něco jiného. Tohle se za mě moc povedlo  ♡ ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Romantická, sladká a jemná adaptace, na niž si připravte kapesníky... Obraz lidského spojení tváří tvář smrti...Přesvědčivé herecké výkony....Produkt Netflixu...Pouze pro na to naladěné jedince.(50%) ()

Reklama

Thomas_xxxxx 

všechny recenze uživatele

Japonská variácia na Hvězdy nám nepřály, ale mierne slabšia a má to miestami hluché momenty, kde už režisér príbehom nemal čo povedať. Trochu to prestrihať a zrýchliť tempo a aj hodnotenie by bolo lepšie. Konečne po dlhom čase ázijský film, ktorý stál za to. ()

Reklama

Reklama