Reklama

Reklama

Kauza Kramný


Vysněná dovolená (E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Od smrti Moniky a Kláry Kramné v egyptské Hurghadě uplynulo více než deset let, za jejich vraždu byl odsouzen otec rodiny – Petr Kramný. Jejich blízcí stále nemohou pochopit, proč se to stalo, Kramní totiž na první pohled působili jako šťastná rodina. Jejich motivací, proč vystupovat, je napravit mediální obraz především Moniky Kramné, která se mnoha obviněním nemohla bránit. Vracíme se zpátky před tragickou událost do místa jejich bydliště v Karviné, kde přátelé a rodina vzpomínají na jejich odjezd na vysněnou dovolenou do Egypta, na kterou celý rok šetřili. Na místo dorazili v pořádku, resort, dovádění v bazénu, slunce. Náhle vše přeruší telefonát, matka Petra Kramného vzpomíná na noční hovor se synem, kdy jí rozechvělým hlasem oznamuje, že jeho žena a dcera zemřely. Nikdo neví, co se stalo – snad byly otrávené. Za Kramným přijíždí dvojice novinářů, čekají, že je odmítne – nastane ale pravý opak. Jindy mlčenlivý muž každý večer mluví v přímých vstupech o smrti svých blízkých, zdá se chladný, jako by emoce jen hrál. Ochotně sděluje světu detaily, nechává se fotit s věcmi dcery a manželky. Bylo za jeho zvláštním chováním trauma a silné dávky léku, nebo se od prvního okamžiku snažil přesvědčit veřejnost o své verzi? Česká policie začíná jednat, nachází rozpory ve verzi, kterou Petr Kramný prezentuje. V závěru se dostaneme do věznice Mírov, kde si Petr Kramný odpykává svůj trest. K činu se nikdy nepřiznal, trvá na své nevině. (Voyo)

(více)

Recenze (14)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z hlediska zesumírování tehdy dostupných informací a výpovědi svědků fajn věc, ale takhle natahovat celý díl úplně prázdnými záběry, to si z nás asi fakt dělají prdel. Dalo se to zkrátit do 10 minut, ale chápu, že to by pak Voyo nemělo čísla...🤡🤡🤡🤡 ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nuda, nic moc nového nebo nějak zajímavého. Všechno už zaznělo. Jak chtějí tohle natahovat proboha na šest (nebo kolik) dílů? ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl slušně vtahuje diváka do spletité kauzy, kde hlavním anti hrdinou je zvláštní Petr Kramný. Zvláštní a netypický je i případ a to mu dodává na divácké atraktivitě, byť jeho podstata je krajně děsivá a odporná. ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

To je megasračka! Končím s touhle dojmologií po prvním díle. “Důkazy” stejný jako před lety, z úst těch samých lidí: jak to, že toho tolik nakecal, jak to, že nebyl víc v prdeli? That’s all, víc toho tady není. Fuck you! 🖕 ()

Reklama

kumite

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavý, jak se to nakonec tzv. vyvrbí. Šikovný dokumentarista dokáže z vraždící bestie vytvořit politováníhodnou oběť okolností a nebo z nevinného člověka vytvořit zločince, u kterého si po zhlédnutí dokumentu s chutí odplivnete. Stačí některé informace a záběry manipulativně zveličit, zvýraznit, dát jim ten správní emocionální podtext a jiné informace zamlžit, zlehčit nebo vůbec nezveřejňovat. Podvědomí diváka se pak dá velmi lehce ovlivnit a nasměrovat jej tím "správným" směrem. Z takového diváka se pak stává buď žalobce, soudce a kat, nebo obhájce až do roztrhání těla. Plus po konzumaci toho velkého kvanta mediálního balastu v bulváru je dnes každý divák větším expertem než soudní znalci s přístupem do vyšetřovacích spisů. ... Jen tak na okraj drobná zajímavost k této kauze. Ve skupině nejfanatičtějších obhájců Kramného statisticky výrazně převládají ženy. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl na docela náboj a velmi dobře rekapituluje události ohledně tragické smrti p. Kramné a její dcery Klárky. V době, kdy se ten příběh odehrával, jsem to moc nesledovala, bulvár kolem toho dělal takový šaškec, že mne to přestalo zajímat už v počátku. Teď , když jsem si o tom zjistila nějaké informace, (ze serióznějších zdrojů, než je Blesk a spol.) tak ne, že bych nějak extra sympatizovala s Petrem Kramným, ale celá ta kauza docela smrdí. Odsouzení na základě nepřímých důkazů, kde jako hlavní problém vidím, že nikde nezaznělo, jak to tedy sakra udělal, je přinejmenším podivné.  Chtělo by to více odborných detailů a méně bulváru. Uvidíme, jak to bude dál. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co k tomu napsat a jak to hodnotit ? Je to dokumentární krimi série dle skutečné události, takže hodnotit můžeme provedení a technickou stránku a ta je výborná. ()

milwaukee odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezaujalo. Domněnky, pocity,.. Jedna paní povídala. On to udělal, koukalo mu to z očí, je to divoká šelma. A k tomu, pokud si dobře pamatuju, mediální šílenství, kdy bulvární presstituti, a nejen oni, přilévali ojej do ohně. Pokud by byl trest smrti, Kramný by dopadl jako Milada Horáková. A mimochodem, sejra tam nechci. Nemám ho rád. ()

BadassX

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu jedu věc. Pokud vraždil, proč proboha dítě? Je-li vinen tak ať ta svině hnije v base a ať mu naše většinové osazenstvo vězení denně protáhne prdel. Tento dokument také mimoděk ukazuje, jaké MRDKY pracují v Blesku. Ten týpek s vocasm na hlavně  to je fakt špína a odpad… ()

Salvator 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem. Kramný zcela bez emocí, bulvár v roli hyen. Korunu všemu nasazuje redaktor TV Nova, který přeje upřímnou soustrast. ()

Italfilm 

všechny recenze uživatele

Technicky zvládnuto naprosto skvěle. Voyo prostě boduje. Po dramaturgické stránce bych možná trochu ubral hudební efekty a ilustrativní ukázky. Dal bych více prostoru mluvenému slovu, jako v případě dokumentu o Stodolových. ()

Shadyllady 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl se mi líbil, uvidíme co další. Hudba, záběry, výborné, chytlavé. Kauzu jsem sledovala od začátku. A nevěřím, že by to Petr Kramný udělal, jsem tedy ráda, že se o tento případ stále někdo zajímá. Kumite: to se chcete hádat i tady? přesťante Kramnýmu závidět, že to byl kořen. Když chytili pašeračku Terezu, to se zas mohli zbláznit všichni chlapy. Jsem zvedavá, kdy bude dokument o ní. A taky se smála do kamer. Jenže rozdíl je v tom, že Kramnému nic nedokázali. Minimálně ne tu verzi vraždy (elektřina), za kterou ho odsoudili. ()

negativ 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu víc než mluvící hlavy a více faktů, které snad něco více poodkryjí. Můj názor na tento případ se tak vůbec nezměnil. I když je to prezentováno jako "záhada zamčeného pokoje", je jasné, že vrahem byl Kramný. Soud měl navíc na rozdíl od různých "expertů" stovky stran spisu a rozhodl jak rozhodl. Je to až směšné, jak se někdo snaží naznačovat opak. Z celé té omáčky různých svědectví, rozporů, grimas a domněnek to celkem lapidárně shrnula Klára Slámová: v pokoji byly pouze 3 osoby, nikdo jiný nevešel ani nevyšel a dvě z nich zemřely. ()

Reklama

Reklama