Reklama

Reklama

Já jsem: Céline Dion

Obsahy(1)

Já jsem: Céline Dion nabízí syrový a upřímný pohled do zákulisí boje ikonické superhvězdy s nemocí, jež jí změnila život. Tento inspirativní dokument slouží jako milostný dopis jejím fanouškům, přičemž vyzdvihuje hudbu, která jí byla životním průvodcem, a zároveň ukazuje odolnost lidského ducha. (Prime Video)

Recenze (9)

Kytarka 

všechny recenze uživatele

Silný dokument, který ikonu mého mládí věčně znějící z kazeťáku ukazuje v úplně jiném, křehkém a zranitelném světle. Ráda bych se vyhnula spoilerům, tedy jen zmíním, že jedna z konečných scén dokumentu je hodně náročná. Má můj respekt a držím jí palce. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Celine Dion uz sice nema jeden z nejvetsich hlasu v pop music, ale rozhodne ma jedny z nejvetsich kouli. Tohle bylo hodne syrove. ()

Reklama

Rozmarýna 

všechny recenze uživatele

Velmi smutný film, alespoň pro mně, protože je to má oblíbená zpěvačka. Žasla jsem, v jakých situacích se nechala točit, to by každá hvězda světu neukázala. Obzvlášť u toho záchvatu to bylo smutné. Manžel po smrti, hladí a utěšují ji lidé, kteří jí říkají šéfko. Vůbec jí nezávidím. A ta touha zpívat! Moc dobrý dokument, z kterého měla být jen odstraněna slova jejího syna: "Náš hlavní sluha." ()

Dixieboy 

všechny recenze uživatele

Možná nebudu příliš objektivní, protože jsem fanda její hudby přes třicet let... a svým způsobem jsem měl pocit, že o ní vím všechno. Ale jestli jsem něco nečekal, tak tohle. Vždy byla pro svoje fanoušky otevřenou knihou, tak jsem předpokládal, že nebude chtít nic tajit, když se oznámilo, že je před zrodem dokument o jejím zdravotním stavu. Ale diagnóza SPS, to je úplně jiný level, což tento dokument vystihuje úplně jasně. Je to velmi silný a velmi smutný dokument o neskutečně silné ženě, jejíž celoživotní vášní je hudba a zpěv. A i já jako její fanda jsem si uvědomil pár věcí... Tlak, který musí cítit, aby nezklamala ty, kteří platí za její koncerty, kteří jí fandí a milují ji, ten musí být enormní. A když je někdo 100% profesionál a perfekcionista jako Celine, musí mít situace jako rušení turné, neovládání svého hlasu a postupné chřadnutí... drtivý dopad na osobnost člověka. Ale i v této situaci myslí v první řadě na ostatní a až potom na sebe. To je neuvěřitelné. Viděl jsem za poslední dobu několik velmi kvalitně zpracovaných dokumentů o ženách za mikrofonem (Tina Turner, Shania Twain, Janet Jackson, Taylor Swift, ...), ale asi žádný mě nezasáhl tak,  jako tento. Asi žádný umělec nemá takovou odvahu, odhalit se celému světu ve chvíli nejtěžší. Scéna, při které celý svět vidí, o čem tato nemoc je... na to jsem připraven nebyl. Její urputnost nenechat se tím sežrat a vytrvale bojovat za návrat na jeviště, to je opravdu obdivuhodné. I pro ty, kteří jejími fanoušky nejsou. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Céline Dion jako inspirace, bojovnice, zpěvačka s převelkým Z i S (srdcem). Po relativně nedávné zpovědi Slye a především Michaela J. Foxe  jsem si myslel, že už mě žádný další vhled do duše tvrdým osudem zmítané celebrity nemůže rozsekat. Ale mýlil jsem se. Tohle bylo fakt drsné. A Céline se stala další z těch osobností, co nás o síle ducha mají co učit. Z filmařského hlediska mi v dokumentu trošičku něco chybělo, či spíš je to tím, že hudbě Céline Dion jsem nikdy moc neholdoval, nicméně po tomto dokumentu už chápu, proč ji lidé tak bezmezně a právem milují. Hluboký respekt. EDIT: Po zhlédnutí tohoto rozhovoru dávám plnou palbu. Něco takového natočit (a nechat se při nečem takovém natočit) chce fakt koule. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Irene Taylor Brodsky, režisérka dokumentu, přiznala, že při natáčení záchvatu Celine Dion měla opravdu velmi těžké rozhodování, jestli v natáčení pokračovat nebo jej přerušit. Nevěděla, zda zpěvačka není ve smrtelném nebezpečí a samotný průběh záchvatu byl extrémně emocionální pro všechny zúčastněné. Nakonec se rozhodla pokračovat, a to díky předchozí úmluvě se zpěvačkou, která jí nejen řekla, ať natáčí, co chce, ale vysloveně ji poprosila, aby natočený materiál ze záchvatu ve filmu použila. (imaginer21)

Reklama

Reklama