Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jestli to skutečně bylo tak, jak je znázorněno ve filmu, tak z toho mrazí. V zajímavostech se však praví, že skutečný Travis Walton si to možná všechno vymyslel. Ať to bylo jakkoliv, tak mě se film celkem líbil a to i přes to, že filmy, které se zabývají problematikou UFO, jsou mi lhostejné a nevyhledávám je. Věřím, že v roce 1993 mohli být lidé ze snímku hodně vyplesklí. Téměř po 20 letech od natočení jsem si film pustil já a musím říct - nebylo to vůbec zlé. 65% ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Jako film je to celkem průměrný počin. Klasika: Několik nevinných, kterým nikdo nevěří, rádobydrsnej šerif, který je spolu s celým městečkem racionální až běda, herecké výkony taky nijak osilnové atd. Ale jedná se o UFO a ještě k tomu podle skutečných událostí. Plus pár fajn triků a vnitřek lodi. Takže za mě, jako za UFOfandu 4*. ()

Reklama

Standic1 

všechny recenze uživatele

Úžasná hudba, která filmu přidala to, co jiným přehršel efektů. Bohužel mám stále pocit, že tomu něco chybělo. Dark skies jsou pro mě zatím nepokořeny, i když vím, že toto je o dost starší snímek. Pro fanoušky žánru povinnost a na jedno shlédnutí budou spokojeni stejně jako já... Pak se ale vrhnou na lepší verze jako již zmiňovaný Dark skies nebo třeba Fourth Kind. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemny sci fi thriller na sposob unosu cloveka mimozemstanmi. Dalo sa to skuknut, ale nejako ma to moc nepresvedcilo a aj niekedy nudilo, hlavne ked sa vo filme nic nedialo. Najlepsia cast z filmu bola pre mna spomienka toho mladika, ked si v pamati premietal, co sa s nim dialo, ked ho mimozemstania uniesli. Na tej ich lodi to bolo najviac zaujimave a dokonca aj ukazali samotnych mimozemstanov. Trocha sa aj podobali na ludi a aj farbu koze mali taku istu ako belosi, takze ziadni zeleni, alebo sedi muzickovia s tykadlami na hlave:)))) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Údajne skutočný príbeh o mužovi z Arizony menom Travis Walton (DB Sweeney), ktorý zmizol na päť dní a vraj bol unesený lietajúcim tanierom. Asi prvá hodina je najsilnejšia, pričom Waltonovi priatelia sú podozriví, že ho zabili, kým je nezvestný. Akonáhle sa Walton vráti, film stráca dynamiku. Scény z mimozemskej lodi som si samozrejme užil. Bolo to veľmi kreatívne. Problém je však v tom, že film strávil veľa času s vedľajšími postavami, ktoré v podstate zmiznú z príbehu, keď sa vráti Travis. 6/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Robert Lieberman uvedl, že scénu únosu mimozemšťany si poskládal postupně během osmiměsíční práce na filmu ze svých snů. (HellFire)
  • Travis Walton uvedl, že scéna, kdy ho zaměří světlo z lodi a následně ho odmrští o několik metrů dál, byla ve skutečnosti daleko horší než ve filmu. Všichni ostatní dřevorubci byly naprosto přesvědčení, že je Travis Walton mrtvý. (Lajty)
  • Dodávka, ve které parta jezdí, je Dodge D-200 Crew Cab z roku 1965. (nocturne)

Reklama

Reklama