Reklama

Reklama

Lovec démonů

Trailer

Obsahy(1)

Agenta FBI Wesleyho Doylea (Powers Boothe) během vyšetřování série vražd v Texasu vyhledá mladík (Matthew McConaughey), který se představí jako Fenton Meiks a který tvrdí, že zná identitu hledaného sériového vraha nazývaného "Ruka boží". Byl jím jeho bratr Adam, který zavraždil řadu lidí a potom sám sebe. Sebevrahův tragický osud je však jen částí příběhu navenek obyčejné rodiny Meiksových, který se začal dramaticky měnit před více než dvaceti lety.

Ovdovělý, hluboce věřící otec Meiks (Bill Paxton) láskyplně vychovává své dva syny - dvanáctiletého Fentona (Matthew O'Leary) a devítiletého Adama (Jeremy Sumpter). Jednoho dne jim však oznámí, že ho navštívil anděl a uložil mu zničit "démony" - konkrétní, navenek obyčejné muže a ženy, kteří chodí po světě, aby šířili smrtící zlo. Adam se ochotně připojuje k otcově tajnému "božímu dílu" a pokračuje v něm i po jeho smrti. Fenton však pochybuje o otcově příčetnosti a začíná váhat, zda nemá zradit ty, které miluje, a pokusit se zastavit je v naplňování jejich vražedného plánu. Agent Doyle se rozhodne ověřit mladíkovu výpověď a vydává se po stopách pravdy a lži skryté v osudech rodiny Meiksových. Na konci jeho pátrání však na něj (a především na diváka) čeká šokující odhalení

Nevšední thriller s hororovými prvky je režijním debutem herce Billa Paxtona (Apollo 13, Twister, Titanic). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí tady zmiňuje předvídatelnost a monotónnost příběhu. V podstatě mají pravdu, ale v tomto případě mi to ani trochu nevadilo. Příběh je to zajímavý, postavy (včetně těch dětských) jsou dobře zahrané a atmosféru to má dobrou. Obzvlášť Bill Paxton si zaslouží velkou pochvalu. Na to, že na režisérkou sesličku si opět sednul po 21 letech, je to zvládnuté dobře. A o jeho herectví ani nemluvím - jeho postava byla více než přesvědčivá. Na konec nutno podotknout, že ačkoliv konec jsem předvídala už od poloviny filmu, tak jako tak mi dech vyrazit dokázal. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Napriek istému príklonu k fanaticky náboženskej mystike, je možné pointu a vlastne celý film vnímať aj ako umelecké dielo, ktoré bezo zvyšku naplňuje heslo A. C. A. B., čo je anglická skratka výrazu All Cops Are Bastards = Všetci policajti sú hajzli. Poznámka: Uvedená ikonická a na uliciach často sprejovaná skratka/značka ,bola pôvodne vlastná všetkým protitotalitným a anti autoritárskym hnutiam. V posledných dekádach si však značku A. C.A. B. osvojili prevažne nazi spolky či združenia (na Slovensku mal toto heslo vytetované napríklad herec a spevák Rastislav Rogel, prejavujúci sa príklonosťou k strane Ľudová strana Naše Slovensko - Kotlebovci (kandidoval za nich do parlamentu), spevák skupín Krátky proces a Juden Mord, zadržaný po útoku na alternatívny a punkový klub Intergalaktická obluda. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tak toto je fakt škoda. 2/3 filmu jsem si liboval nad tajemným mysteziózně-krimi námětem, který mi regulérně přišel jako z pera S.Kinga, no koncovka to zazdila otřesnou laciností, kdy i blbej musel uhádnout většinou zvratů se skálopevnoou jistotou. Jako debut Billa Paxton za režijní stoličce úplně OK, ale k čistému nadprůměru filmu chybí lepší vyvrcholeni a možná i trochu krve. I tak jsem se ale nenudil. 69% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Frailty je drsný thriller a nechcená sebaparódia súčasne. Bill Paxton nie je ani tak zlý, ako naivný režisér. Keby film realizoval Sam Raimi (ktorý má "special thanks" v záverečných titulkoch), mohol byť solídnym thrillerom. Takto je iba fackou tomu, kto Shyamalanove Signs podceňuje čoby báchorku o viere. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně předvídatelný film. Když uhádnu všechny zvraty s velkým předstihem, než se skutečně stanou, je něco špatně. Nejvíc mě zklamal ten poslední, u kterého jsem doufal, že jsem se v odhadu zmýlil. Bohužel jsem se nezmýlil a ten konec ničí všechno dobré, co se přetím podařilo vybudovat. Mluvím hlavně o obstojné atmosféře a zajímavém příběhu. Nakonec je z Frailty jen tuctová blbůstka, kterých z Ameriky chodí spousta. Fuj tomu závěru, tři hvězdy za pěknou předzvratovou část. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu hrají tři hvězdy s texaským původem - Bill Paxton, Matthew McConaughey a Powers Boothe. (Chatterer)
  • Bill Paxton během natáčení použil jen jednu plechovku piva, protože získali jedinou plechovku šunky z roku 1979. (Chatterer)
  • Jeremy Sumpter, který hrál Adama, se původně ucházel o roli Feltona. (Chatterer)

Reklama

Reklama