Reklama

Reklama

Příručka k vraždě pro hodné holky

(seriál)
  • Velká Británie A Good Girl's Guide to Murder
Trailer

Epizody(6)

Pět let po vraždě sedmnáctileté dívky v zapadlém anglickém městečku se studentka rozhodne odhalit pravdu a najít skutečného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Určitá vysvětlení mi tím, jak byla ztvárněna, připadla trochu nerealistická (příliš snadná), na druhou stranu většina ostatních vysvětlení realisticky působila. Navíc se jedná o zajímavou (anglické městečko) kriminální minisérii, u které si říkám, že byl byl zázrak, aby vyšetřování pět let staré vraždy, vedené studentkou střední školy jako maturitní projekt, bylo co se realizmu týče, naprosto dokonalé. K tomu je Emma Myers je zajímavý charakter a svou roli zvládla v podstatě bezchybně. ■ Možný SPOILER: Stále nevím, kdo zabil psa. Máte někdo nějaký nápad? ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Podoba k 13 reasons why neni ciste nahodna. Ta inspirace je krasne videt. Tohle je slabsi bratricek, snazi se, ale jeste ma co dohanet. No, ale jako pokus moc mile. Fandit je komu, atmosfera fajn, to, ze obcas je pribeh alabsi, dokazu prekousnout. Predvidatelneho konce je ale skoda. No, secteno a podtrzeno, hodiny u tohohle dila nepovazuju za ztracene a to je to hlavni. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná záležitost, kterou zachraňuje hlavně atmosféra zdánlivě idylického anglického městečka zalitého sluncem. Nepřijde mi však, že by Emma měla herecký um na to táhnout hlavní roli a taky to trochu zabili unylým koncem, kdy si Spoiler dá hlavní hrdinka úplně debilně s vražedkyní čaj a pak se s ní jede podívat na mrtvolu bez jakýkoli pojistky a diví se, když chce udělat mrtvolu i z ní. Wtf. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nejspíš bych to asi ani nezaznamenal, pokud by v hlavní roli nebyla Emma Myers známá z Wednesday, ale v obsazení mě potěšili i povědomé tváře z britské televize jako Anna Maxwell Martin (Motherland) nebo Mathew Baynton (Ghosts).  Docela se tomu daří udržet napětí, sledování utíká rychle a má to slušnou atmosféru. Odhalení, které bylo nad plán, mě překvapilo. Je třeba přijmout, že cílovou skupinou je mladší publikum, které příliš nezajímá, jak moc reálné to je.  Jakmile nad tím začnete přemýšlet, tak je to nemůže dopadnout dobře. Mladá studentka vyřeší vraždu (a další zločiny), kterým policie nepřišla na kloub v době, kdy se staly. Jsou tam věci, které jsou těžké přijmout, některá vysvětlení jsou jednoduchá a náhodná a hlavní hrdinka se na ně zrovna nenadře, něco naprosto nedává smysl (osud psa), motivace některých postav jsou nepochopitelné (policajt) a hrdinka se navíc do všeho nebojácně vrhá a když jde do tuhého, tak se objeví postava, aby jí zachránila. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo jako Twink Peaks, ale houby. Ze začátku to vypadalo jako ze sedmdesatek, to ty hadry, ale je to současnost.  Ze začátku se to zdálo fajn, ale houby......  Dívčina se vydá vyšetřovat pár let staré záhadné zmizení a chvíli si u toho počíná jako předškolačka (a to jde na VŠ) a pak zas jako stará panna z viktoriánské éry. Prý má být chytrá, ale dělá jednu blbost za druhou, furt leze někam, kde ji hned můžou chytit..... I u ostatních převládá podobná rozpolcenost. K vyšetřování používají mobily, ale často mají názory jak nějaká prababička. Závěrečné rozšmodrchání případu už je leda směšné a děsně neohrabané. SHRNUTÍ: Kterak by asi babička napsala detektivku pro teenagery. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama