Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný hudebně taneční snímek. U nás byl v roce uvedení takřka neznámý, ale na západ od našich hranic mládeží uctívaný kult. Díky rakouské televizi a rozhlasu jsem tehdy alespoň zaznamenal ústřední hit Kennyho Logginse. Až po letech v souvislosti s uvedením stejnojmenného remake do amerických kin Kevin Bacon přiznal, že na taneční scény měl dubléra... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dřevní osmdesátky mají svoje svébytné kouzlo – hudba, móda, studentská rebelie proti puritánským zákonům v maloměstě, kde je zakázáno tančit… Kevin Bacon dodneška baví a naivní mládežnický "muzikál bez zpívání" svižně odsýpá, na vyšší level jej ovšem pozvedá až plastický výkon skvělého Johna Lithgowa jako pastora / otce dospívající dcery. Jelikož mě v závěru svým správným rozhodnutím bezmála dojal, tak nadsadím nahoru. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jako tu již několikrát zaznělo - přemýšlím, zdali znám nějaký "taneční" film, kde se tancuje tak málo jako tady :D :D Píseň Footloose je dobrá - chytlavá - ok..ale jako že byste na ni museli vidět tancovat lidi na začátku a na konci filmu...Tak jako tím si film nahrabal dalších 10minut k dobru :D :D :D Film mi přijde stejně "vydlákovskej" jako samotné městečko...Ten film je pro mě neskutečná fraška a ani herecké výkony to nezachraňují...Vlastně - ten film - safra...lepší by bylo, kdyby nebyl :D :D :D A jeho předělávka? Radši ani nechci vidět - to by byla další ztráta času :) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli znám nějaký taneční film, v němž se tancuje méně, než tady. Protože tady toho dancu opravdu moc nenajdete. Určitě tu ale najdete Bacona rebelujícího na maloměstě pro holku, která by mu snad jednou mohla roztáhnout nohy, aby zjistil, zda tam má taky takový nafoukaný háro jako na hlavě. A celý film je vlastně o tom, jak se kvůli tomu snaží okouzlit jejího puritánskýho fotříka a srazit na kolena jejího namyšlenýho "já jsem ale alfa samec" fráju, Nic víc, nic míň. Ale koukat se na to dalo. A docela to i odsýpalo. Páč Bacon bejval zamlada celkem sympaťák a trvalá Lori Singer je fakt neoblomná! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (25)

  • Film je volně inspirován životem farmářské komunity v Elmore City v Oklahomě. Ještě v roce 1978 byl v tomto městečku zakázaný tanec. Zákaz trval už skoro 90 let a skupině středoškolských studentů se podařilo situaci změnit. (FilmFan24)
  • Dianne Wiest (28.3.1948), která hrála Vi, matku Ariel, byla ve skutečnosti jen o 9 let staší než Lori Singer (6.11.1957). (FilmFan24)
  • Natáčelo se od 9. května do ledna 1984 v Utahu. (Varan)

Reklama

Reklama