Reklama

Reklama

Dalziel a Pascoe

(seriál)
  • Velká Británie Dalziel and Pascoe
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (1996–2007), 72 h 5 min (Minutáž: 87–120 min)

Předloha:

Reginald Hill (kniha)

Hrají:

Warren Clarke, Colin Buchanan, Jodie Whittaker, Nicholas Gleaves, Harriet Walter, Richard Coyle, Matthew Lewis, Michelle Dockery, Norman Wisdom (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(46)

Obsahy(1)

Dalziel je stárnoucí hulvát prosáklý whiskou a cigaretovým dýmem. Pascoe je mladý gentleman, který absolvoval policejní akademii s vyznamenáním. I přes očividné rozdíly jsou sehraným tandemem, který vyšetří i ten nejzapeklitější případ... (TV Prima)

Recenze (22)

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nazdar, já jsem policajt!" Už během druhé série jsem musel změnit hodnocení na plný počet a nyní, v průběhu série třetí mám nutkání už psát komentář. Proč? Protože tento kriminální seriál zdaleka přesahuje běžné standardy. Zde nejde jen o zajímavé případy, ale především o perfektní vykreslení charakterů postav, které se rozšiřují i o vedlejší osoby. "Nikdy nepodceňuj rozsah lidský zkaženosti!" A co se týče hlavního hrdiny, Warren Clarke zde jistě stvořil svou životní roli, ten suchý anglický a zde dost hrubý a cynický humor v jeho představení je excelentní, přitom je tak lidský... Takže spolu s vynikajícím scénářem a režií vzniklo parádní britské dílo, které je jistě jedním z nejlepších kriminálních seriálů všech dob. "Toť král všech bestií..." ()

saladín. 

všechny recenze uživatele

Serial ktory vlieva radost do zivota pretoze taka smrst fatalit ktore dopadnu dobre len vynimocne a len v drobnostiach a len ked sa scenarista sem-tam dobre vyspi sa v reali len tak nevidi. Popri mojom oblubenom working class hero Dalzielovi/Dielovi si pac a pusu zasluzi aj titulkovac pretoze teraz uz viem co je to "mysteriozni". ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem snad všechny díly, které vysílala televize. některé i dvakrát. Tento seriál jenom dokazuje, že Britové jsou v tomto žánru opravdu dobří, a to jak autoři předloh, tak filmaři. Úroveň jednotlivých dílů je samozřejmě rozdílná, nekteré příběhy jsou zajímavější a napínavější, ale je potřeba to posuzovat jako celek a ten jednoznačně stojí za 5. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Pro mne jednoznačný vrchol britské - obecně nadprůměrné - televizní detektivky. Na jedné straně rozumný, vzdělaný, taktní Pascoe, na druhé zdánlivě cinický, sarkastický, ale o nic méně citlivý Dalziel se svým buldočím výrazem a nezapomenutelnými hláškami. Zápletky jsou inteligentní, patřičně gradované a většinou překvapí i rozuzlení, ale tahle série je i o něčem jiném - o přátelství mezi dvěma generačně i povahově rozdílnými muži. Jejich příběhy mne nepřestaly bavit ani po těch více než deseti letech, co se porvé objevily na našich obrazovkách. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nechci, a ani nebudu tvrdit, že všechny případy této nesourodé dvojice jsou za plný počet. Nejsou. Naopak spousta z nich je pouze mírně nadprůměrná. Ovšem jen málo déle trvajících kriminálních seriálů si drží tolik let za sebou tak vysokou kvalitu. Je to jediný podobný typ seriálu, který sleduji pravidelně i po letech. A stále rád. Právě to je ta pátá hvězdička v mém hodnocení. ()

Galerie (61)

Reklama

Reklama