Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (428)

heyda 

všechny recenze uživatele

Hrozně divný film. Všichni se chovali zvláštně, místy až dementně, humor jsem tam nepochytil, drama to už vůbec není, snad jen trochu té romantiky a uznávám, že mladá Natálka je skutečně roztomilá a hudba se mi taky líbila. Nicméně jsem dost zklamaný, od filmu s takovým hodnocením jsem čekal něco úplně jiného. Musím dát jen 2 hvězdy. :( ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Krásný, příjemný a upřímný film. Příběh ze života bez jakéhokoliv náznaku hollywoodské velkoleposti. Film příjemný a lehký jako jarní déšť. Natálka Portman byla okouzlující a roztomilá, Zach Braff správně "mimo" a Peter Sarsgaard opět perfektní. Mé Procitnutí v Garden State bylo jako pohlazením po duši. Dokonale odpočinkové, mile vtipné a zároveň však s obsáhlými životními myšlenkami a citlivými scénami. Kupříkladu moment ve vaně na mne velmi zapůsobil. "Při takových dávkách lithia se divím, že mě vůbec posloucháš." ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak ráda bych dala víc, ale to bych nesměla vidět lepší filmy o přetržených "řetězech" a osvobození se od "koule na noze", ať už je tím závažím odporná manželka, odporný šéf nebo odporná figura. Tady život ztrpčuje stigma rodinné tragédie a v závěsu za ním valium. Zach Braff, který měl být "Lesterem Burnhamem" tohoto filmu, byl nemastný neslaný s valiem i bez. Přesto bych ale výlet do "státu zahrad" nikomu nerozmlouvala, naopak. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Garden State je velmi milá černá komedie s atmosférou filmů Wese Andersona, jen krapet normálnější. Takovýhle počin si představím pod pojmem "kvalitní nezávislý film" - totiž ona nezávislost se má projevovat jenom v technickém minimalismu se kterým je film pořízen a veškeré takto uspořené peníze se mají vrazit do dobrých herců, scénáře a vůbec. V tomto ohledu se režisér rozhodl šetřit zjevně maximálně, protože celé dílko vyprodukoval z větší části sám (i když do Roberta Rodrigueze mu ještě něco schází). Garden State je sice nijak originální, leč příjemný a inteligentní film o tom jak se má člověk naučit žít sám se sebou. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Příjemně a citlivě natočený film,ze kterého si kousíček ponaučení každý odnese.Vynikající ''ulhaná'' Natalie Portman je zde roztomile ztřeštěná,Zach Braff mi jako herec dvakrát nepřirostl k srdci,ale poté co jsem se dozvěděla že film režíroval a napsal k němu scénář tak musím uznat že má něco do sebe... „Pokud se nebudeš umět zasmát sám sobě, tak se ti bude život táhnout víc, než bys chtěl.“ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • Kapela The Shins, kterou poslouchá Samantha (Natalie Portman) v její první scéně v nemocnici, se podílela na soundtracku. (cze.Oi)
  • Starý motocykl americké armády, na kterém jezdí Andrew (Zach Braff), je ve skutečnosti ruský Dněpr MT-11 z roku 1980 (Al Gajda)
  • Scénář psal Braff už na vysoké škole. (ČSFD)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama