Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (427)

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Ukazuje sa, že Zach Braff je i dobrý režisér, nielen herec. Jemu tento romantický námet o nevyrovnaných, prípadne i obavami pred budúcnosťou naplnených ľudí ide veľmi dobre. Úvod mi síce moc neučaroval, ale postupne a nenápadne ma snímok opantal svojou jedinečnou a melancholickou atmosférou, v ktorej išli bok po boku smutné veci spolu s tými veselšími. Ku koncu som už v tom celý plával, síce mierne omámený ale spokojný. Čo sa týka réžie, tak zatiaľ jednoznačne to najlepšie od Z. Braffa. 75/100 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,5miliónaTržby USA $26,782,316Tržby Celosvetovo $35,825,316Zach Braff si na pozícii režiséra a herca v tomto malom filmíku počína dosť slušne, dej pekne odsýpa, zažijeme tu aj nejaké to menšie dobrodružstvo, občas príde aj nejaké to odľahčenie, zlaté úsmevy Natalie Portman, ... len škoda že v celku to tak silne nevyznie ako by si tento film žiadal, určite tam ešte niečo chýba k tomu aby ten príbeh lepšie zarezonoval a pohladil. /60%/ ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Krásný, příjemný a upřímný film. Příběh ze života bez jakéhokoliv náznaku hollywoodské velkoleposti. Film příjemný a lehký jako jarní déšť. Natálka Portman byla okouzlující a roztomilá, Zach Braff správně "mimo" a Peter Sarsgaard opět perfektní. Mé Procitnutí v Garden State bylo jako pohlazením po duši. Dokonale odpočinkové, mile vtipné a zároveň však s obsáhlými životními myšlenkami a citlivými scénami. Kupříkladu moment ve vaně na mne velmi zapůsobil. "Při takových dávkách lithia se divím, že mě vůbec posloucháš." ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Áno, áno a ešte raz áno... Ak niečo, tak presne toto je moja šálka kávy. Žánrovo asi niečo ako romantická komédia, ale od tých "tradičných" je štýlovo na hony vzdialená. Sú komédie, ktorým ide o to, čo najviac diváka pobaviť a rozosmiať, sú také, ktoré "vyžadujú" od divákov orkány smiechu, no a potom sú také ako Garden State... človek to pozerá, sám možno nechápe prečo, ale celý čas sa cíti neuveriteľne príjemne, sem-tam sa zasmeje a po skončení, keď sa pozrie do zrkadla, s úžasom zisťuje, že má zdeformovanú tvár, lebo sa celú hodinu a pol naširoko usmieval a ten ksicht mu nejde nijak odstrániť. Presne takto na mňa Garden State zapôsobil - proste neodolateľne príjemný zážitok. A ešte mi nedá trochu neupraviť Civalov komentár: "Když bych věřil na něco jako objektivní hodnocení, řekl bych, že Garden State je objektivně na čtyři hvězdičky. Jenže nevěřím, tak to říkat nebudu a vrazím hezčích pět!" (v nemalej miere je to zásluha Natalie, ktorá je nekonečne očarujúca a doslova vládne celému filmu - a keďže koment píšem v deň jej narodenín, tak jej touto cestou prajem všetko najlepšie ;-) ). 9/10 ()

teutates 

všechny recenze uživatele

O jednu maličkú hviezdičku naviac dáam, pretože, aáa to pózor, Zach Braff sa usmial... myslím, že som to vážne postrehol, ten úsmev tam fakt bol. Ďalší dôležitý faktor je Natalie Portman, nikdy by som to nebol povedal, ale tuto ma jej prítomnosť potešila... Zhrniem to Zach vysadil lexaurin, usmial sa, no a ja nemôžem inak ako 6/10 skoro som precitol, heč. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • Method Man (Diego) bol nervózny, keď mal pred Natalie Portman (Sam) povedať slovo “kozy“. (TheRoller)
  • Vietnamská reštaurácia na začiatku filmu je v skutočnosti thajská. V pozadí je aj počuť, ako sa personál rozpráva po thajsky. (U_S_O)
  • Kamenné pomníky na zvířecím hřitovu tvořili filmaři i herci sami. (ČSFD)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama