Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (428)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak vyjádřit svoje pocity z tohoto filmu. Na jednu stranu mě pobavil, zasáhl a obměkčil, ale na druhou jsem se trochu nudila a taky mi určité pasáže lezly krkem. Zach Braff je rozhodně zajímavá osobnost, ale docela mě vytáčelo, jak byl až moc tichý a laxní a Natalie Portman byla oproti němu zas až příliš - otravně ukecaná, ale oba mě něčím zaujaly, oba měli zajímavé role a zahráli je skvěle. Doprovodná hudba byla skvělá, samé pecky. Bylo zde hodně super scének v zajímavém prostředí, ale podle mě převažovaly ty slabší. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Zach Braff .. Mladý tvůrce Zach Braff si ze začátku zbytečně podlamuje nohy a usazuje snímek do vod neoriginální, umělé a sedativy tlumené poutě za poznáním pravého života. Jako scénárista působí dost předvídatelně a neinvenčně, jako režisér si už vede o něco lépe. Jím podaný hlavní hrdina působí dost nesympaticky a herecky je zastíněn zbylým, velmi slušným obsazením, kdy zejména vedle prolhaně milé Natalie Portman působí více než suše. Žánrově snímek balancuje na citlivé romanci a chladné komedii. Druhá polovina filmu postupně zvedá celkovou kvality do obvyklého - příjemného zakončení, ochuceného sladkou hudbou a ještě sladčím koncem. Nakonec se Garden State z počátečních dvou hvězdiček vyhrabal až na téměř čtyři.. 70%. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ktoré si vás postupne krok za krôčkom získajú, pričom tou "príťažlivou ingredienciou" nie je ani originálny príbeh, ani extravagantná forma audiovizuálu. Nie, čím si ma tento filmík získal je jeho jednoduchosť a poctivosť. Podobne ako pri Sideways, tak aj pri Garden state sa mi postupne rozširoval úsmev na tvári a dobra nálada pri srdci, ktoré vo mne rezonovali ešte dlho po zhliadnutí a to aj napriek pre mňa urýchlenému zakončeniu. Sideways je ako dobre víno, Garden State je podobne ako jedna sekvencia vo filme, cesta za cieľom, kde dôležitým nie je len samotný cieľ, ale podstatné je si rovnako vychutnať aj spomínanú cestu... . A ak k tomu hraje výborná muzička v podobe krásneho soundtracku, je to cesta o to príjemnejšia. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Škoda toho mizerného začátku... i když, ten k tomu asi taky patřil, protože díky němu jsme si mohli vychutnat genialitu zbývajících 2/3 filmu. Skvělá hudba, herecké výkony a bezchybný scénář. Přestože jsem už film před nějakou dobou dokoukal, stále ve mně přetrvává ta pohoda láska a naděje která z filmu sálala jak z rozpálených kamen. Posílám krásnejch 5 sluncí a 90% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice je to drama, ale tohle je něčím zvláštní. Zajímavý scénář, výborné herecké výkony a mimo to nádherná muzika skloubena do skvělého soundtracku (Rock/Alternative) ve kterém jsou podle mě nejlepší skladby: Coldplay - Don´t Panic, The Postal Service -- Such Great Heights, Travis - Love Will Come Through. Přes to všechno je to rozhodně velmi příjemné překvapení, které potěší svojí hloubkou a jemností, kterou je natočen. --- Nakopej je do kulek dělej!! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • Natalie Portman mala na sebe pri scéne na žeriave v lome ako jediná bezpečnostné popruhy, pretože ľudia z produkcie sa báli, že by sa mohla pošmyknúť a spadnúť. (U_S_O)
  • Kapela The Shins, kterou poslouchá Samantha (Natalie Portman) v její první scéně v nemocnici, se podílela na soundtracku. (cze.Oi)
  • Zach Braff se vyskytuje v každé scéně filmu. (ČSFD)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama