Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tahle poprava se nějak minula účinkem. Problematika drog v Malajsii je už stokrát omyté téma a ani v tomto případě nám Ruben nic nového - snad kromě otázky "jet či nejet" - nenabídl. Celé to ale mohlo být daleko zajímavější, kdyby na režisérské stoličce seděl někdo jiný, než nekňuba Ruben. Ten totiž nedokázal z jediného záběru vydolovat kýžené emoce (zhnusení při procházce po vězení, lítost nad kamarádem, vzájemná přitažlivost mezi Sheriffem a Beth, atd atd atd), takže těch 111 minut bylo defacto o nudě, kdy tři blbečci šnupou kokain a pak se diví, jak to dopadlo. Jediný, který zachraňoval tuto pohromu, byl Phoenix, který se ale jako na potvoru ve filmu objevil dohromady na tři minuty. Role ufňukance mu tady sedla jak ulitá. Celkově je to tedy na 2* - jedna za Phoenixe a druhá za otázku, nad kterou mě donutil Ruben ( to jediné se mu povedlo ) přemýšlet. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Poprava. Tu by si zasloužil ten, kdo vymyslel tendle "překlad". Sakra, menuje se to Return to Paradise. To to nemohli ti pitomci přeložit rači doslova? Přeložit to jako "Poprava" je jednak spojler jak brno a jednak to je naprostý vyzrazení toho, co bejt vyzrazený právě bejt nemá, tudíž je to jedno a to samý! Ne, za tydlety typy překladů by měla bejt fakt poprava nebo aspoň vyhazov! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kvalitna drama, ktora sa oproti ostatnym filmom s touto tematikou vyhyba beznym klise. Zhruba od polovice filmu zacne divak tusit ako to skonci, ale v zavere nam tvorcovia pripravia este jedno necakane prekvapenie. Akurat milostna linia mi zo zaciatku nesedela, lebo posobila dost prvoplanovo, ale nakoniec som ju akceptoval a vsetko do seba perfektne zaklaplo. Vyzdvihnut musim este herecke vykony Vaughna a Phoenixa. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento film nám nabízí zajímavou myšlenku, jít sedět do basy a zachránit tak kamarádovi život nebo ho nechat umřít. Hlavní postavy toho filmu se to snaží vyřešit. Co začne jako kamarádská sranda v Malajsii s hromadou hašiše se za pár let promění v noční můru. Jednoho z nich totiž chytí a hrozí mu trest smrti. Vyhnout se mu může leda v případě, že se ostatní vrátí a odsedí si svou část trestu. Není ale jednoduché je přesvědčit, zvlášt Vince Vaughn se cuká. Kouzelná Anne Heche se ho snaží přesvědčit za pomoci svého šarmu. Přesto, že tu Joaquin Phoenix nemá moc prostoru, tak předvádí skvělý výkon. Do této situace by se asi nikdo z nás nechtěl dostat. Je to drsné... "Nejsi sám, Luisi!" ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Dosti depresivní film o jednom velkém životním dilematu. Zatím nejlepší film s V. Voughnem, co jsem viděl. I když jeho milostná linie s A. Heche tu nebyla úplně na místě, hlavní dějová linie zřejmě zasáhla každého. J. Phoenix si tu opět sáhl na dno a podává skvělý výkon. Myslím si, že dosti skrytý film. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama