Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Poprava je romantické drama o Amíkovi, které ho odsoudí v Malajsii k smrti za držení drog. Přiznávám, že jsem čekal trochu drsnější vězeňské drama něco ve stylu Půlnočního expresu. Pamatuji si velmi dobře jak jsem byl z filmu tehdá opravdu paf. Tady velkou část filmu krásná Anne Heche překecává Vincka aby se jel přes půl světa přiznat. Bez ohledu na její ženské zbraně a smutné pohledy musím uznat, že i tato část byla zajímavá. Klade divákovi samotnému docela nepříjemnou otázku - a jak by jsi se zachoval ty? Nechat pověsit kámoše a žít zbytek života s touhle výčitkou, že já zůstal doma v pohodlíčku? Nebo přijmout díl odpovědnosti a bez záruky odjet někam, kde nemají moc ani americké úřady a kde to může dopadnout všelijak. Oni tam nemusí hned nasazovat oprátku na krk. Stačí jen pobyt v jejich kriminálu. A co pobyt, stačí aby člověka v noci rafla nějaká vícenohá  brebera (nebo se mu naopak beznohá zabydlela v podkoží či útrobách) a je vymalováno. Nakonec vše dopadne celkem jinak než jsem čekal a proto přihodím jednu hvězdu. Navzdory závažnosti tématu to byl ,,hezký'' film dá-li se to tak nazvat s příjemnou hudbou. Moc se mi líbil i ten úvodní titulkový turistický sestřih, kdy trojice mladíků za západu užívá život plnými doušky v exotické lokaci nemyslíc pranic na to, že se to mohlo nějak podělat. * * * * ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Malý spoiler: Hodně silný příběh s úžasným závěrem a excelentními výkony. Ta věznice byla vykreslena opravdu úžasným způsobem, zdálo se, že tvůrci se snaží co nejvíce přiblížit realitě. Právě z toho jsem měl největší radost. Nikde žádný tlak na diváka, nebyla vidět ani špetka snahy o citové vydírání, všechno se zdá tak přirozené a jasné. Dalším plusem je fakt, že se snímek nestaví ani na stranu američanů, ani na stranu malajského obyvatelstva, odkrývá klady a zápory obou národů, na jejichž konfrontaci však staví jen velmi málo. Na druhou stranu ale celou dobu sledujeme jen snahu jedné ženy, která se snaží zachránit svého bratra, scénář však nabízí dostatek prostoru, abychom nesledovali jen to samé dokola. 80% [TOP 19/5 80%] ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Hašiš je super. Ale vedle příjemného rauše může způsobovat i veliké potíže. Obzvláště, jestli ho máte u sebe hodně. Obě strany mince ukazuje tento americký remake francouzského filmu, který se ale soustředí výrazně více na tu méně příjemnou stránku věci. Přes mezinárodní měřítko příběhu jde o komorní snímek s pár postavami nabízející silnou sondu do života lidí, kteří musí učinit důležité rozhodnutí se sáhlými následky, na kterém závisí lidský život. Ačkoliv tvůrci představují situaci, do které se nejspíše (tedy aspoň doufám) nikdo z vás nedostane, jednotlivé myšlenkové pochody, rozhodnutí a postoje postav chápete a není těžké si představit, že byste se v takové situaci chovali podobně a i přes malý počet postav je pravděpodobné, že si každý najde tu svou, s jejímž vystupováním se ztotožní. Snímku vedle příběhu, který vás vtáhne, dominují herci, zejména Joaquin Phoenix, kterého tradičně role pohltila a Vince Vaughn, který naopak netradičně hraje ve vážnější poloze. Poprava je tím příjemným případem, kdy na narazíte na nepříliš známý a zapadlý film, který je stranou masové pozornosti neprávem a vám udělá radost, že jste v té malé skupince těch, kteří měli čest onen snímek vidět. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Neuvažujme nad tím, jak moc je tohle dobrodružství reálné a možné. Vžijme se prostě jen do té situace, že život člověka závisí jen a jen na tom, že sednete do letadla a necháte se zavřít na tři roky do fešáckého kriminálu deváté cenové skupiny, s naprosto nejistým výhledem na přežití. A tím ho zachráníte před popravou. Z Ameriky, země neomezených možností, do Malaysie, kde je taky možné úplně všecko. Vince Vaughn podává životní výkon. Drama je to prvotřídní se vším všudy. Určitě stojí za vidění. 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na tento film som narazil úplne náhodou kedysi v televízii, keď zrovna začínal. Uvidel som Phoenixa a povedal si, že by to mohlo byť zaujímavé. Nakoniec bolo, a ešte ako! Film sa síce spočiatku javí ako typický zástupca skutočných príbehov na nedeľu večer, ale atmosféra postupne hustne a vaše obavy o osudy hrdinov sa začínajú pomaly, ale iste, ruku v ruke s logikou filmu, napĺňať. Výborné herecké výkony v neprávom prehliadanom filme. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno