Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Hašiš je super. Ale vedle příjemného rauše může způsobovat i veliké potíže. Obzvláště, jestli ho máte u sebe hodně. Obě strany mince ukazuje tento americký remake francouzského filmu, který se ale soustředí výrazně více na tu méně příjemnou stránku věci. Přes mezinárodní měřítko příběhu jde o komorní snímek s pár postavami nabízející silnou sondu do života lidí, kteří musí učinit důležité rozhodnutí se sáhlými následky, na kterém závisí lidský život. Ačkoliv tvůrci představují situaci, do které se nejspíše (tedy aspoň doufám) nikdo z vás nedostane, jednotlivé myšlenkové pochody, rozhodnutí a postoje postav chápete a není těžké si představit, že byste se v takové situaci chovali podobně a i přes malý počet postav je pravděpodobné, že si každý najde tu svou, s jejímž vystupováním se ztotožní. Snímku vedle příběhu, který vás vtáhne, dominují herci, zejména Joaquin Phoenix, kterého tradičně role pohltila a Vince Vaughn, který naopak netradičně hraje ve vážnější poloze. Poprava je tím příjemným případem, kdy na narazíte na nepříliš známý a zapadlý film, který je stranou masové pozornosti neprávem a vám udělá radost, že jste v té malé skupince těch, kteří měli čest onen snímek vidět. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Spousta keců, mále Malajsie. Spousta ameriky, málo Malajsie a to je to tak krásná země, aspon podle začátku. Borci to trošku přepálili s nákupem a na prázdniny si ve 3 lidech koupili 100 kg hašiše, což je teda po čertech hodně. Takže to nebyli klasický pašeráci, ale jen užívači. Ale ani to jim moc nepomohlo. Kdyby se to půl na půl odejrávalo v americe a Malajsii, byl bych mnohem spokojenější. Takle je to průměrnej film se 100 kg hašiše :o) ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Ještě že to dopadlo, jak to dopadlo, protože kdyby to dopadlo, jak jsem se obával, že to dopadne, byla by to děsná srágora. Takhle ale vznikl film, který není bůhví jakým zázrakem, nicméně se docela povedl a po herecké stránce je hodně na výši. Sem tam nějaké to morální dilema si někteří diváci v sobě možná budou řešit, ale s úlevným pocitem, že jsou v pohodě doma, takže vlastně zcela bezpředmětně. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film s velice silným příběhem o rozhodnutí, které může změnit život. Před dvěma roky si tři náhodní známí (Vince Vaughn, Joaquin Phoenix, David Conrad) v Malasii báječně užili. Dva z nich tehdy odjeli domů, ale třetí (Phoenix) tam ještě zůstal. Nyní vyšla najevo nepříjemná pravda, kterou těm dvěma sdělila Beth (Anne Heche) - kamarád, který tam tehdy zůstal, skončil díky společné chybě, kterou tehdy udělali, ve vězení a čeká na popravu. Nastává velké morální dilema - vrátit se a vzít část viny na sebe a zachránit známému život anebo dělat jakoby nic? Uměřené drama, které sází víc než na efekt na herecké výkony, které jsou víc než dobré. Phoenix dokazuje na minimálním prostoru, že není malých rolí. Jednoznačně povedený remake (francouzský originál "Force Majeure" jsem neviděl) o kterém budete dlouho přemýšlet a klást si jednoduchou otázku: "jak byste se v podobném případě zachovali?" Jenom ta odpověď obávám se je strašně těžká! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známý snímek, který mi opravdu udělal radost a přinesl nečekané překvapení v podobě perfektně šlapajícího dramatu, který mě dokázal v několika momentech skutečně dojmout. Výborný scénář s několika nečekanými zvraty o tom, že se zdánlivě nevinná situace může pořádně zadrhnout a z ničeho nic může jít člověku o život. Teprve v kritické situaci se tříbí charaktery a poznáš, na koho se můžeš spolehnout a kdo selže. Balancování mezi životem a smrtí, mezi láskou a nenávistí a mezi odpovědností a strachem. Perfektní film, který můžu jen doporučit. Celkový dojem: 95 %. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno