Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý příběh o pátrání po vrazích mladé studentky. Skupina mladíků z prostředí takzvané zlaté mládeže se bavila tím, že se zmocňovala dívek, aby je přiměla ke skupinovému sexu. Jednoho dne unesli z vysokoškolského klubu studentku 1. ročníku a znásilnili ji. Na rozdíl od jiných obětí ale tentokrát studentka nechtěla o svém ponížení mlčet, a proto musela být umlčena. O tom, kteří z únosců se stanou vrahy, rozhodne v její přítomnosti los. Nad ránem dívku odvezou k řece a utopí… Snímek režiséra a kameramana F. A. Brabce podle scénáře M. Zinnerové je vzdáleně inspirovaný skutečným zločinem. Uměleckými postupy obnažuje obludnou podobu egoismu, cynismus a bezcitnost při zacházení s lidskou bytostí, a usiluje o renesanci svědomí, soucitu a lidskosti. Film je doslova nabit hereckými hvězdami. Zaujme excelentní výkon J. Bartošky či M. Stropnického jako hlavního vyšetřujícího nebo obsazení hereckých rodin do rolí filmových rodičů a dětí (B. Polívka a A. Polívková, A. a D. Švehlíkovi). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (279)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

První hodina byla příšerná. Amatéřina a nuda. Úplně si musíte říkat. jak je možné, že s takovým hereckým materiálem, to vypadá, jak to vypadá. Ovšem druhá půlka, kdy probíhaly výpovědi a machinace okolo, tak ta byla podstatně lepší. Jsou tam lepší herecké výkony (Bartoška, Stropnický, Kraus, Švehlíkové), jsou tam horší (Harapes, Bambas, Šimčík) a pak je tam Seidlová, která se nedá ani zařadit. Věřím, že česká produkce dokáže podobné kriminálky udělat temnější a celkově lepší. Nominaci za nejlepší kameru naprosto nechápu! Blbost! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Bolero by mohl být o třídu lepší film, kdyby se Brabec za kamerou trochu krotil. Jeho exhibicionismus je natolik otravný, že se mě z neustálého ježdění kamery kolem postav, pozastavování, přibližování a oddalování už motala hlava. Samotný film má jinak dobrý spád a dramatickou hudbu Jana Jiráska, i když herecké výkony nejsou nejlepší. Málokdy můžu říct, že kamera filmu vyloženě škodí. U Bolera tomu tak bohužel je. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Úplně všechno špatně. Brabec se očividně rád opájí rozmáchlými poetickými záběry podmalovanými tklivou hudbou, ovšem nemám dojem, že by to filmu bylo k užitku, spíše naopak. A co nepohřbila absurdně působící asilyrika, to zahrnul hlínou neblahý scénář, plný tupých dialogů a herci, kteří se před kamerou - až na chvilkové výjimky - motali jak zpitomělé včely. Hodně odřená 1* vlastně pouze za momenty, kdy Bolero působilo z důvodu výše zmíněných hrozných ingrediencí legračně sebeparodicky (dobrá, pěkná slečna policistka na tom má také svůj podíl). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnané! Hercům jako je Bartoška, Kačer či Vančurová, sekundují štěkaři na kterých je moc vidět, že ani těch pár vět nemůžou být nikdy přesvědčiví (sekretářka v prodejně Hyundai, stylizované výpovědi svědkyň). Povedla se ale část obsazení = Kraus jako ultrahajzl, Bartoška kmotrem, Švehlík coby nejmenovaný umělecký fotograf). F. A. Brabec je nejlepší český kameraman a v Boleru je to vidět, ale není dobrý režisér, a i to je tu hodně vidět. Nebojí se erotiky - tak schválně, kdy jste viděli v jednom filmu nahou Polívkovou, Seidlovou či Štefánkovou? Nejhezčí ženou filmu však zůstává poručík Lipčíková (Kristina Filipová, když odloží brýle), kterou se F. A. bohužel svléknout nepovedlo :-) ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Celý film Brabec ukazuje, že je výborný kameraman a své vynikající záběry doplňuje zajímavou a hezkou hudbou. To je ovšem vše, co se dá na Boleru ocenit. Zbytek je čistokrevná nudná slátanina. Zápletka je sice jednodušší, ale množstvím postav a chabým scénářem to dokázala paní scénáristka zamotat, že se divák ve filmu ztrácí a na mysl mu přicházejí myšlenky, o čem to vlastně je a proč se na to dívá? Jako detektivka to totálně vyhořelo a jako thriller dvojnásob. Někteří herci sice předvádějí dobré výkony, ale neutralizují je špatná výkony jiných herců. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Skutečným případem, kterým je Bolero inspirováno, se podrobněji zabývá slovensko-český celovečerní dokument Kauza Cervanová (2013). (charles3)

Reklama

Reklama