Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní šéf v Kameníkově Pepa Novák má plno starostí. Ráno se marně snaží uspokojit roztouženou manželku Vilmu, na stanici ho čeká otřesený sportovec, kterého znásilnila babka Kropáčková, a v terénu místní podnikatelé, zuřivě pátrající po zázračném modrém pramenu, který povzbuzuje sexuální chutě a potenci. Nedávno vytryskl ze skály na zámku a nyní zase nečekaně zmizel. Pramen totiž v tuto chvíli vyvěrá ze zdi domku babky Kropáčkové, která ho stáčí do lahví. Ředitel školy představí podřízeným nového tělocvikáře Marka, který se okamžitě stane středem zájmu kolegyň. K jejich zklamání však chodí s lékařkou na místní psychiatrii, která má plné ruce práce, protože se musí postarat o znásilněné muže. Nejhorší je, že obětí přibývá a mezi nimi jsou i Pepovi podřízení, kteří měli za úkol přivést Kropáčkovou k výslechu. Když podnikatelé zjistí, kam zmizel zázračný pramen, pokusí se přimět babku, aby jim domek prodala. Jenže věci nejsou tak prosté, jak se zdají. (TV Nova)

(více)

Recenze (638)

anli 

všechny recenze uživatele

Druhy film z Kamenakova,kde na nas herci opet chrli jeden vtip za druhym,bez vetsiho smyslu v deji nebo nejakeho naznaku scenare.Troska proste chce rozesmivat,nekdy za kazdou cenu.Uprime rikam,ze jsem se parkrat zasmal a film jsem si nejak takhle predstavoval,takze jsem nebyl nijak zklamany a davam hezkych 15%. ()

anais odpad!

všechny recenze uživatele

Špatné herecké výkony, kýčovité prostory a křečovitý humor. Někdy se člověk zasměje, ale ne proto, že by se Troškovi po dlouhé době podařilo natočit dobrý film, ale z toho důvodu, že do scénáře vložil povedený vtip. Tento moment se stal, pokud si pamatuji, za celou dobu trvání asi třikrát. Sice je to k nevíře, ale tento díl je ještě horší než první. Paradoxní na tom je, že na prvním díle mi vadil „příběh“ složený z vtipů, tady mi vadí jejich absence. Mezi jednotlivými „vtipy“ jsou hluchá místa, která jsou bezradně vyplněna vyšetřováním znásilnění kameňákovských mužů nějakou starou paní. Snaha o plynulé vyprávění je naprosto marná. Mnoho „vtipů“ spočívá v tom, že postava na plátně řekne slovo jako „prdel“, což by asi mělo k zasmání stačit (třeba Růžičkové vtip o zelenině v prdeli je ukázková trapnost, které si v Kameňáku užijete dost a dost). Někde jsem četl Troškovo prohlášení, že Kameňáky jsou svým způsobem kritika dnešní společnosti nebo co Pokud to tak skutečně zamýšlel, potom je Kameňák krutým odkrytím podstaty našich každodenních životů – vedeme mezi sebou nesmyslné dialogy, mluvíme sprostě a považujeme to za kdovíjak inteligentní, ženeme se za penězi a sexuálním ukojením Jelikož se toto o dnešní společnosti dá opravdu říci, Troška by zasloužil Oscara za nejlepší zahraniční film. Ale jako podezřívavý divák mu nevěřím jeho šlechetné úmysly, a za jeho snahu vydělat co nejvíc na šíření opravdu hloupých filmů mu vzkazuji: „Strč si Kameňáky do prdele!“ Odpověď: „Ale jak, když už tam mám ty citrony za 80 korun?“ Hahahahahahahaha..ha. ()

Reklama

Aleee89 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl ještě horší než jednička. Na to se skoro nedá dívat. Pořád jsou tam stokrát ohrané vtipy, zápletka nijaká... A vůbec se mi tam nelíbila trapná Helena Vondráčková. Ta by se měla držet toho svého jakoby zpívání a nelézt do filmu, protože takoví herci neherci pohnojí film ještě více než je... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Od zhlédnutí tohoto filmového skvostu již uplynula pěkná řádka let, ale dodnes mi není jasné, jak ta Kropáčková znásilnila celý policejní sbor. Opět to není tak špatné, jak zde nejeden bystrý ,,intelektuál" tvrdí. Film jsem viděl v mladším věku mockrát, protože jsem neměl moc jiných filmů. Opět se jedná o pohodový výcuc vtipů zařazených místo dialogů ve hraném filmu. Občas to vyjde, občas ne. 3* ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Už jen ta samotná myšlenka, udělat film (prakticky) bez děje, sestávající pouze z řady povětšinou vousatých rádobyvtipných "kameňáků", je na palici. A nic s tím nenadělá ani celkem slušná přehlídka oblíbených českých herců. Symbolických deset procent a jednu upatlanou hvězdičku dávám za to, že jsem se sem tam u nějakého fóru skutečně lehce uchechtl... 10% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (21)

  • Točeno v Týně nad Vltavou a na zámku Koloděje nad Lužnicí. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Helena Růžičková, pro kterou byl snímek poslední rolí, byla v době natáčení již vážně nemocná a během prací na filmu byla pod dozorem lékařů. (dawe03)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno