Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (856)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tínedžerská komédia na úrovni slabej tínedžerskej komédie, toť vsjo. Vzhľadom na to, že som sa naladila na jej úroveň, tak som sa občas aj zasmiala. Ale viac ako 1* si tento trapas nezaslúži. Biedny scenár s úbohou motiváciou, ktorý na tú jednu hviezdičku ako-tak zachraňujú len kameá známych hercov a Zelená víla. Vinnieho Jonesa ani nemusím komentovať, bol skvelý, Rade Šerbedžija sa blysol v klasicky padnúcej úlohe a Lucy Lawless si určite svoju roličku vychutnala od bičíku až po podpätky. Čo však porobili s Bratislavou, to im ako Slovák a polovičný “Blavák” jednoducho nedokážem prepáčiť. Jediné, čo si o tom môžem pomyslieť je, že predstavy amerických pubertiakov o sile ich meny k nám snáď pritiahnu viac výletníkov, ktorí vzápätí zistia, že sa za svoj jeden dolár nielenže nikam nedostanú taxíkom, ale nekúpia si zaň ani po*ratý hambáč v Mekáči! A českí diváci, ktorí sú radi, že to nebolo u nich, alebo si robia z Bratislavy posmech, sa tiež môžu ukľudniť – všetky „slovenské“ scény sa totiž nakrúcali v Prahe... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No dlho som váhal, či sa do tohto ďalšieho z amerických teenagerských kúskov mám púšťať, ale musím povedať, že toho neľutujem ani omylom. Ani nechápem ako je to možné, ale pravdupovediac, oproti tomuto sa môžu strčiť všetky diely 'American Pie' niekam! Podarené, trošku zvrátené, korenisté, nechutné, štipľavé, ale hlavne všetko zmiešané v správnom pomere. Niektoré vtipy ma totálne dostali(malý heilujúci chalan), karikatúra Slovenska ma totálne zarazila, ale nemohol som sa nesmiať, ako bonbónik bol Vinnie Jones so svojimi hooligans RULEZ! 85%. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

:D Konečně něco jiného než Prcičky. Něco jiného, ale přes to kvalitního a zábavného. No smál jsem se až jsem se za břicho popadal. S tim Slovenskem to je pěkně hustej žert, ale chápu všechny Slováky, kteří si stěžují. Natočit něco takového o České republice, taky bych nebyl dvakrát nadšenej, a proto nedám plné hodnocení. Jinak vážně úlet. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Samotný námět mě zaujal a i úvod filmu ve mně vzbudil dojem, že by mi tato podívaná mohla sednout. S přibývajícím časem mi ovšem začal vadit pitomý a jednoduchý humor a jediným potěšením tak zůstaly záběry Evropy a ústřední myšlenka - cesta za Mike. Potěšila však také hudba a čeští herci a sem tam nějaký ten vtípek. S tou Bratislavou to tvůrci trochu přehnali (ačkoliv to byl jistě záměr a snaha ukázat na představy Američanů o východní Evropě), jelikož se domnívám, že velká řada amerických diváků tomu opravdu uvěřila. Výsledný dojem z této lehce podprůměrné komedie nepřesahuje 2*. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

No měl jsem původně docela pochybnosti. Režisér nikdy nic jinýho nenatočil, navíc v tom hraje Jákl (ten se ve filmu mihne asi tak na 10 vteřin)... Čekal jsem prostě všechno možný, ale spíš jsem čekal kravinu. Jenže ten film je naprostej úlet od samýho začátku až do konce. Vinnie Jones jako hooligan, návštěva Amsterodamu, sado-maso salón, holandská pekárna a koláčky, buzerant ve vlaku, "Bratislava", malej německej fakan s namalovanym knírkem, co chodí po pokoji a heiluje, soulož v kostele, no prostě mazec! A navíc tu němku hraje Jessica Böhrs, což je zpěvačka z Novaspace a ukáže ve filmu kozy. Dodávám, že jsem v průběhu filmu vychlastal několik lahváčů a pod vlivem obvykle hodnotim filmy trochu líp... A zejtra si koupim další pivo a podívám se na to znovu. P.S. Při druhym zkouknutí jsem si uvědomil, že asi tvůrci hledali insipraci ve filmu Bláznivá dovolená v Evropě. Tam taky cesta začíná v Londýně, pokračuje v Paříži, pak je Německo a nakonec je Řím. A je tam i stejnej song (akorát netušim, jak se jmenuje). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Když Scott (Scott Mechlowicz) s Cooperem (Jacob Pitts) odlétají z USA, v prvním záběru je pohled na třímotorový dopravní letoun Lockheed L-1011 Tristar. V dalším záběru je ale dvoumotorový letoun Boeing 767. Nakonec sedí v letadle společnosti Luftahansa, která nevlastní ani jeden z těchto typů letadel. (Cheeker)
  • Když poprvé Michelle Trachtenberg (Jenny) natáčela scénu v bikinách, tak náruživě si natřásala vlasy, až ztratila rovnováhu a upadla. (HappySmile)

Reklama

Reklama