Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to nevinně. Stařeček Pagáč měl vztek na Cyrila Píšťalu, který mu tajně vypil zakopanou slivovici. Chtěl ho potrestat, ale Cyril onemocněl. A když na Slovácku nepomůže nemocnému chlapovi slivovice, je každá rada drahá. Těžko se ale léčí tam, kde bují zlo, lidská závist a pomluva. Na to nestačí ani „fištrón" stařečka Pagáča. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zakopaná, ale vypitá slivovica v poli odstartuje děj kolem stréca Pagáča a Cyrila Píščaly, kterému sa búřijú hlísty a jeho žena Anéša povolá do boje se žaludečními problémy vyhlášenou drbnu a kořenářku ve špatném slova smyslu Peléščenu. Jediné, co už može Cyrila zachránit, je kvapka slivovice. Jenže tu mu Anéša ne a ne dát, a tak musí uzavřít dohodu se strécem Pagáčem a jeho věrným poskokem Jurú Kláskem. Velmi podařený díl hlavně ve svých prvním dvou třetinách. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já mám také bolení, jak dybych zedl opálku ježků!" Pagáč s Kláskom sa rozhodnú pomstiť Píšťalovi za vypitú slivovicu, aby ho následne zachraňovali pred alternatívnou medicínou starej Peléčšeny a pritom sa ju pokúsili vytrestať za šírenie klebiet. Dobrá Amortová, Valentová aj Tomek. Trikrát náčeňovú hadrú po ušách. "Hodíme ju na tragač a dokáď je teplá, mosíme ju zavézt k řezníkovi, do klobásy bude dobrá..."  ()

Reklama

Reklama