Reklama

Reklama

Slovácko sa nesúdí

(seriál)
Československo, (1975–1984), 7 h 9 min (Minutáž: 31–43 min)

Režie:

Petr Tuček

Předloha:

Zdeněk Galuška (kniha)

Hrají:

Jozef Kroner, Oldřich Velen, Stanislav Hájek, Ilja Prachař, Oldřich Vykypěl, Jiří Lábus, Vlasta Peterková, Pavla Severinová, Josef Somr, Zdeněk Kryzánek (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Museli by ste hľadať poriadne dlho a prejsť nejednu dedinu, či mestečko, aby ste našli takých, ktorí by sa im aspoň trochu mohli rovnať. Pagáč a Klásek sú jednoducho príliš svojrázni muži na to, aby ste ich stretli iba tak. Týchto dvoch už sotva môže niečo prekvapiť. Azda len strata zmyslu pre humor, ktorým vyriešia každý problém. Bez akéhokoľvek zaváhania... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

Sheryl22 

všechny recenze uživatele

Jak někdo može napsat, že je tento úžasný seriál nevěrohodný?!! Podle teho co tu na Slovácku vypráví stařečkové a stařenky je to naprosto věrohodné a z jejich vzpomínek by šlo natočit další a další pokračování. Je tu skvělé herecké obsazení v čele s Josefem Kronerem. Jediná "vada na kráse" jsou tady akorát herci, kterým jejich nářečí nikdo neuvěří. Za mě 95% ...a naprosto souhlasím s komentářem uživatele Isherwood ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tož, vydařené vyprávjání. Všedně-nevšední příběhy, všudypřítomní Pagáč s Kláskem a vsuvky s vymalovanými okraji jsou to, co činí tehnle seriál trošku jiným a tak oblíbeným. Je určitě pravda, že ten, kdo v tomto kraji nikdy nebyl a nenasál jeho jedinečnou atmosféru, nemůže si úplně užít ani příběhy z tohoto seriálu. ()

Reklama

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj keď som väčšinu života prežil v susediacej národopisnej oblasti, zo Slovácka pochádza 50% mojich rodičov, sám som sa v tom kraji narodil a vzťah k nemu som si udržiaval od malička, hlavne prostredníctvom spisov Zdeňka Galušku, či už četbou, posluchom alebo sledovaním televíznej adaptácie. Tá je oproti pôvodným súdničkam, ktoré sa aj s ilustráciami v knihe zmestili na na jednej ruke spočítateľný počet strán (alebo jednu stranu malej platne aj s ľudovkovým introm a outrom), podstatne rozvinutejšia, rovnako ako hrdinovia v nich vystupujúci. Nikedy sa v jednej epizóde vyskytnú prvky aj z viacerých poviedok, ale ako vyplýva z názvu, nekončia sa tak ako väčšinou v originále na súde, takže tu nikto nevyfasuje za facku tři dni podminečně ani nemosí platit sto korun na sirotky. K samotným príbehom som sa rozpísal jednotlivo, všetky sa odohrávajú ešte za rakúsko-uhorskej monarchie a sú niekedy viac a niekedy menej vtipné, ale skoro vždy dobre zahraté hereckými legendami. Prvá séria je o niečo lepšia než druhá, celkové hodnotenie by som videl medzi tromi a štyrmi hviezdami, z nostalgie zaokrúhľujem hore. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že tento seriál moc neznám. Dívám se na něj jen velmi ojediněle, a to jen když mám tu kliku že zapnu TV a ono to tam zrovna jde. Dílů jsem viděl jen velmi málo, a ty byly takové nemastné neslané a moc humorné mi taky zrovna nepřišli. Možná že jsem jen kápnul na těch pár slabších dílů a ty ostatní jsou lepší, tak jsem se rozhodl dát průměrné 3 hvězdy za originální mluvu a dvojku dědků co dělají problémy jak malí kluci. ()

max15 

všechny recenze uživatele

Tož tento seriál sa ně opravdu moc lúbil. Zaprvní protože je to tady ze Slovácka, zadruhé protože tam nejsú žádně trapné vtipy, ale naopak takové věci keré sú směšné a možú sa stat no a zatřetí protože je to ze života na dědině. Mosím súhlasit s Isherwoodem, ten tvůj komentář je velice výstižný. Akorát ně tam vadijú ti herci z Čech, keří směšně napodobujú toto slovácké nářečí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • Autorem scénáře je ve skutečnosti Jaroslav Dietl, ale z důvodů jeho nesouhlasu s tím, aby seriál režíroval Petr Tuček, odmítl uvedení svého jména. (sator)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama